OMD in Vredenburg Utrecht

Mojo concerts

http://www.mojo.nl

Voor het eerst in meer dan twintig jaar komt OMD (Orchestral Manoeuvres in the Dark) naar Nederland. Op zondag 27 mei geeft de Engelse band een concert in Vredenburg in Utrecht. De voorverkoop voor dit concert begint aanstaande zaterdag om 10.00 uur.

OMD, opgericht in 1975, zijn pioniers van de Britse elektronische muziek; balancerend op het raakvlak tussen alternatief en commercieel. Dit concert maakt deel uit van een tournee waarin de originele oprichters Andy McCluskey en Paul Humphreys voor het eerst sinds 1989 weer samen spelen.

Tijdens het concert spelen zij, behalve de grote hits als 'Souvenir', 'Locomotion' en '(Forever) Live and Die', ook het volledige album 'Architecture and Morality'. Dit album betekende in 1982 de grote doorbraak. De band bereikte met dit album en de daarvan afkomstige single 'Maid of Orleans' de eerste plaats in de Nederlandse hitlijsten.

Orchestral Manoeuvres in the Dark speelde voor het laatst in Nederland in 1985 op Parkpop. Tijdens het concert in Utrecht maken ook de originele bandleden Martin Cooper en Malcolm Holmes weer deel uit van de band.

OMD
Featuring the original band line-up performing
their classic album Architecture and Morality
Zondag 27 mei 2007
Vredenburg - Utrecht
Entree: E39 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.15 uur.

Kaartverkoop begint a.s. zaterdag om 10.00 uur door Ticket Service via de grotere postkantoren, de grotere Free Record Shops, VVV's en GWK's, 0900-300 1250 (E0,45 p.m.), www.ticketservice.nl, de bekende voorverkoopadressen en kassa zaal.