Gemeente Vlaardingen


Dag van het park

17 april 2007

In het Oranjepark wordt op 27 mei, eerste pinksterdag, de Dag van het park gevierd. Wethouder Anny Attema geeft hiervoor om 13.00 uur de aftrap. In het park zijn ter gelegenheid daarvan diverse activiteiten. Van een circus en skaten tot een roofvogelshow en schapendrijven.

Programma: Om 13.00 opening van de dag door wethouder Anny Attema. Dit wordt direct gevolgd door schapendrijven op het evenemententerrein. Deze show wordt om 14.30 uur herhaald. Om 13.45 uur en 15.15 uur zijn er roofvogelshows.
Bij de skatebaan zijn demonstraties skaten. Daarnaast is het circus Hannes & CO aanwezig. Kinderen kunnen deelnemen aan het skaten (liefst eigen skates meenemen) en het circus. Verder zijn er diverse demonstraties van (oude) ambachten zoals door een imker en klompenmaker. Op het veld ernaast is een springkussen waar de kinderen zich uit kunnen leven. Er is poppenkast en de Mikkies lopen rond. Verder is er gelegenheid kennis te maken met jeu de boules. De scouting zorgt voor avontuur in het park.

De vluchtelingen organisatie Platform Ander Vlaardingen verzorgt allerlei hapjes en er wordt popcorn en suikerspinnen uitgedeeld. Het pannenkoekenhuis t Hof is met een kraam aanwezig. Alle kinderen kunnen aan het eind van de dag een ballon oplaten. Deze worden zolang de voorraad strekt uitgedeeld. Hieraan is een prijs verbonden voor degene die de ballon heeft opgelaten die het verst komt. Voor de tweede maal wordt in Vlaardingen meegedaan aan deze landelijke manifestatie. Het is een initiatief van de ANWB en de vereniging Stadswerk om de stadsparken te promoten. De activiteiten worden georganiseerd door de afdeling Wijkbeheer van de gemeente. Aan de zijde van de Hoflaan en aan de kant van de Julianasingel is gelegenheid om de fiets te stallen. De dag van het park duurt tot 16.30 uur. Meer informatie over de dag is te vinden op www.dagvanhetpark.nl