Gemeente Capelle a/d IJssel

Kom naar de Dag van het Park op 27 mei

Gratis groenadvies in Schollebos
Op zondag 27 mei (1^e Pinksterdag) wordt van 12.00 tot 17.00 uur voor de tweede keer in Capelle aan den IJssel de Dag van het Park gehouden. De bekende groendeskundige Rob Verlinden houdt van ongeveer 12.00 tot 14.00 uur gratis spreekuur in het Schollebos.

In het Schollebos kunt u allerlei lekkere hapjes en drankjes verkrijgen. Ook is er een plantenmarkt en worden er veel verschillende (veelal gratis) activiteiten aangeboden, zoals kanoën, optredens en workshops door dansgroep Yaarana Dance, Tai Chi, Nordic Walking, hennaschilderen en nog veel meer. In het Schollebos staan tafels en banken waarop u ook van een thuisbereide maaltijd kunt genieten. Verder zingt het Shanty Koor Albatros oude zeemansliederen en zijn er diverse multiculturele optredens.

Kinderen

Kinderen kunnen onder andere genieten van een poppenkast, zich uitleven op diverse springkussens en meedoen aan een dansworkshop. Vrijwilligers uit Middelwatering organiseren ook activiteiten in het Slotpark. Voor meer informatie kunt u terecht op www.dagvanhetpark.nl.

Spreekuur Rob Verlinden

Tuinman Rob Verlinden

Bezoekers van de Dag van het Park kunnen gratis groenadvies krijgen van groendokter Rob Verlinden. Het tuinieren is hem met de paplepel ingegoten. Als klein kind hielp hij zijn vader al in het hoveniersbedrijf, dat in 1920 door zijn grootvader werd opgericht. Naast zijn hoveniersactiviteiten laat hij anderen graag delen in zijn 'groene' kennis. In 1986 begon Rob Verlinden zijn TV-carrière in de tuinrubriek van 'Avro's Service Salon'. Na aan diverse andere programmas te hebben meegewerkt, presenteert Rob Verlinden momenteel De Tuinruimers bij SBS6.

Gratis compost

Tijdens de Dag van het park zijn gratis zakjes compost verkrijgbaar, zodat bezoekers nog lang kunnen nagenieten van de groene sfeer van de Dag van het Park.