Gemeente Capelle a/d IJssel

|                                                                              |
Persbericht
datum:
2 mei 2007
nummer:
044
|                                                                              |
Dag van het Park in het Capelse Schollebos

Op zondag 27 mei 2007 (1e Pinksterdag) wordt in Capelle aan den IJssel van 12.00 tot 17.00 uur voor de tweede keer de Dag van het Park gehouden. De bekende groendeskundige Rob Verlinden (Eigen Huis & Tuin, De Tuinruimers) opent de Dag van het Park samen met wethouder Hans Jacobs en houdt van ongeveer 12.00 tot 14.00 uur gratis spreekuur in het Schollebos. Het thema van deze Dag van het Park is dit jaar 'Lekker eten en drinken in het park'. De Dag van het Park is een landelijk initiatief van de ANWB en bedoelt om aandacht te vragen voor het binnenstedelijk groen. Op de Dag van het Park worden zo veel mogelijk parken in Nederland levendige plekken waar zowel, culturele, culinaire en sportieve activiteiten plaatsvinden. Capelle aan de IJssel doet graag weer mee aan dit initiatief. In het Schollebos zijn op deze dag allerlei lekkere hapjes en drankjes verkrijgbaar. Ook is er een plantenmarkt en worden er veel verschillende (veelal gratis) activiteiten aangeboden, zoals kanoën, optredens en workshops door dansgroep Yaarana Dance, Tai Chi, Nordic Walking, hennaschilderen, vissen in de plas van het Schollebos en nog veel meer. In het Schollebos staan volop tafels en banken waaraan bezoekers kunnen picknicken met meegebrachte of ter plaatse gekochte etenswaren. Verder zingt het Shanty Koor Albatros oude zeemansliederen, zijn er diverse multiculturele optredens en verzorgt de Capelse scouting een aantal activiteiten. Kinderen
Kinderen zijn natuurlijk ook van harte welkom op de Dag van het Park. Zo kunnen zij onder andere genieten van een levensgrote poppenkast, zich uitleven op diverse springkussens en meedoen aan de workshop pannenkoekenbakken, die kinderboerderij Klaverweide aanbiedt. Op deze dag zijn er ook presentaties van het Isala-theater en een jeugdtheater.

Spreekuur Rob Verlinden
Bezoekers van de Dag van het Park kunnen gratis groenadvies krijgen van groendokter Rob Verlinden. Het tuinieren is hem met de paplepel ingegoten. Als klein kind hielp hij zijn vader al in het hoveniersbedrijf, dat in 1920 door zijn grootvader werd opgericht. Naast zijn hoveniersactiviteiten laat hij anderen graag delen in zijn 'groene' kennis. In 1986 begon Rob Verlinden zijn TV-carrière in de tuinrubriek van 'Avro's Service Salon'. Na aan diverse andere programma's te hebben meegewerkt, presenteert Rob Verlinden momenteel 'De Tuinruimers' bij SBS6.

Gratis compost
Tijdens de Dag van het park zijn gratis zakjes compost verkrijgbaar, zodat bezoekers nog lang kunnen nagenieten van de groene sfeer van de Dag van het Park. Meer informatie over deze parkdag vindt u op www.dagvanhetpark.nl.


---



Gemeente Capelle a/d IJssel