Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT Gemeente Sittard-Geleen

Culturele en sportieve uitwisseling

Interlimburgse kunstfietsdagen tijdens pinksterweekend

Sittard-Geleen, 14 mei 2007 - Op zondag 27 en maandag 28 mei organiseren de gemeenten Sittard-Geleen, Dilsen-Stokkem en Stein voor de vierde keer de Interlimburgse Kunstfietsdagen. Tijdens deze twee dagen is een fietsroute uitgezet langs tal van locaties waar kunstenaars hun werk tentoonstellen en eventueel toelichten. Deelname en de oversteek met het veer zijn deze dagen gratis.

Het evenement wil de Belgen en Nederlanders dichter bij elkaar te brengen op zowel cultureel als sportief gebied.

Route

Ook dit jaar loopt de route weer door Nederlands en Belgisch Limburg. Er is een lus gemaakt om beide Limburgen te verbinden. Deelnemers kunnen de Maas oversteken via de veerponten in Rotem/Berg en in Meeswijk/Grevenbicht. In beide Limburgen zijn kunstenaars langs het parcours te vinden. De kunstvormen die worden voorgesteld zijn zeer divers. Schilderkunst, beelden in keramiek, hout of metaal, fotografie, etc. Bovendien heeft er ook een uitwisseling plaats: Nederlandse kunstenaars exposeren in Dilsen-Stokkem en kunstenaars vanuit België stellen hun werk tentoon in Stein.

Vertrek

Zoals ieder jaar is het officieel vertrekpunt het Cultureel Centrum in Dilsen-Stokkem. In Sittard-Geleen kunnen de deelnemers vertrekken vanaf Hoeve Vliex in Grevenbicht en in Stein vanaf de Terpkerk in Urmond. Op alle vertrekpunten kan men vanaf 11.00 uur starten.

De totale route bedraagt ongeveer 30 kilometer: 15 kilometer in Dilsen-Stokkem en 15 kilometer door Urmond / Berg aan de Maas en Obbicht / Grevenbicht.

Bij vertrek krijgen de deelnemers gratis een routebeschrijving en een kaartje van het parcours zodat men onbezorgd van start kan gaan. Deze routebeschrijving staat vanaf 21 mei 2007 ook op www.sittard-geleen.nl.

Cultuur, toerisme en sport

Tijdens de kunstfietsdagen komen cultuur, toerisme en sport bij elkaar. Door de verscheidenheid van de deelnemende kunstenaars wordt kunst toegankelijk voor een breed publiek. Deze laagdrempeligheid wordt versterkt door het feit dat het evenement gratis toegankelijk is. Daarnaast bevordert de Inter-Limburgse samenwerking het contact tussen kunstenaars waardoor nieuwe ideeën ontwikkeld worden of nieuwe uitwisselingen plaats kunnen vinden.

Subsidie

Met de organisatie van de Interlimburgse Kunstfietsdagen maken de gemeenten gebruik van de Interreg III subsidie "people to people". Daarnaast ondersteunen de gemeente Sittard-Geleen en de Provincie Limburg het evenement met een subsidie via het Actieplan Cultuurbereik.


---




Gemeente Sittard-Geleen