Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

ANWB houdt in samenwerking met 52 gemeenten Dag van het park

Thema: ' Lekker eten en drinken in het park'

Zondag 27 mei : Dag van het park

Den Haag, 15 mei 2007

De ANWB houdt in samenwerking met 52 gemeenten voor de derde maal de Dag van het Park. Dit jaar is er voor het eerst een thema aan de Dag van het Park meegegeven, namelijk 'Lekker eten en drinken in het park'. Van oudsher zijn parken plekken waar mensen samen komen om te genieten van hun vrije tijd. Daarbij kan een hapje en een drankje natuurlijk niet ontbreken. Vandaar dat dit jaar de parken in het teken zullen staan van culinaire ontmoetingen.

Daarnaast zal er van alles te doen zijn op het gebied van cultuur, educatie, sport, recreatie, natuur en natuurlijk een hoop leuks voor de kinderen. Elke gemeente zal zijn eigen programma opstellen en een eigen invulling geven aan het thema.

ANWB-leden vinden parken, plantsoenen en speelplekken in hun directe leefomgeving heel belangrijk. Juist deze plekken voor openluchtrecreatie, sport en spel staan onder toenemende druk. De Dag van het Park houdt het thema van groen in en om de stad op de politieke agenda's.

De Dag van het park wordt, voorafgaand aan een symposium met als thema 'De functie van groen in en rond de stad' om 15.30 uur in de Stadstuinen van Amstelveen op feestelijke wijze geopend door de burgemeester van Amstelveen, Jan van Zalen en door Guido van Woerkom, hoofddirecteur van de ANWB.

Voor meer informatie over de deelnemende gemeenten kijk op www.dagvanhetpark.nl

Persdienst ANWB
070 314 62 39 (Annelies Tichelaar)
070 314 62 88 (Markus van Tol)
070 314 62 54 (Ad Vonk)
070 314 78 03 (fax)