Gemeente Spijkenisse


Dag van het Park in centrumpark Spijkenisse

16 mei 2007

Mei Maand Milieumaand 2007
Eerste Pinksterdag, zondag 27 mei, vindt in het centrumpark de Dag van het Park plaats. Deze dag staat net als de hele meimaand, in het teken van bomen. Door zang, verhalen en andere activiteiten, krijgen de bomen in het park alle aandacht.

De dag van het park is georganiseerd in het kader van Meimaand Milieumaand en duurt van 12.30 uur tot 16.30 uur. De hele middag zijn er gratis pannenkoeken te verkrijgen bij het Milieu Huis.

Wethouder Christel Mourik reikt op deze dag ook de jaarlijkse Groene Lint uit, de onderscheiding voor mensen of organisaties die zich hebben ingezet voor natuur en milieu in Spijkenisse. De wethouder zal uit drie genomineerden de winnaar bekend maken.

De dag heeft een doorlopend programma en start om 12.30 uur met een bomenwandeling. Abe de verhalenverteller neemt u mee op een wandeling door het park langs diverse inheemse bomen. Abe vertelt verhalen over de betekenis van de bomen in het verleden en over mythen rond deze bomen. Na de wandeling maakt een ballon artiest diverse creaties voor kinderen. Daarna kunnen de kinderen een kleine workshop volgen waarin ze leren hoe ze zelf een ballonfiguur kunnen maken.

Uitreiking Groene Lint
Om 14.00 uur reikt wethouder Christel Mourik het Groene Lint uit. De drie genomineerden voor het groene Lint 2007 zijn Van Gendt Witgoed, KMTP Groei en Bloei afdeling Spijkenisse en de Projectgroep Stedelijk Water. Een werkgroep, bestaande uit oud-winnaars van het Lint, heeft uit diverse inzendingen de nominaties voorgedragen en een winnaar gekozen.

Voorafgaand aan de uitreiking geeft de hoofdrolspeelster van de jaarlijkse musical van het Centrum voor de Kunsten, een kort concert met zang en gitaar.
Bijlagen
Programma MeiMaand 2007
Programmafolder Meimaand Milieumaand 2007 (pdf; 2 MB)