Gemeente Heerlen

Zondag 27 mei:

Dag van het Park in het Koumerpark

Zondag 27 mei staat Hoensbroek in het teken van de Dag van het Park. Het belooft een leuke familiedag te worden met tal van activiteiten zoals begeleide wandelingen door IVN-gidsen, workshops Nordic Walking en optredens van de Percussiegroep Djemberoots, demonstraties van de imker- en vliegervereniging en een tokkelbaan. De festiviteiten worden gehouden in het Koumerpark en op de Koumerberg te Hoensbroek. De Dag van het Park komt mede tot stand door de hulp van de vele vrijwilligers van de Stichtingen Buurtbeheer Nieuw Lotbroek en De Dem, Hoensbroek-Centrum.

Op het terrein achter de parkeerplaatsen van de Koumerberg staat een feestpaviljoen, waar de stichtingen Dem, Hoensbroek-Centrum en Buurtbeheer Nieuw Lotbroek onder andere voor de horeca zorgen. Daarnaast geeft het Centrum voor Diversiteit met hun project 'Meer smaak in de keuken' acte de présence met allerlei hapjes uit diverse windstreken en landen. Verder staan er marktkramen waar organisaties als IVN, IKL en Waterschap Roer en Overmaas hun producten en diensten tonen. Gedurende de dag kunt u genieten van verschillende muzikale optredens. Verder kan men gratis kennismaken met Nordic Walking en vliegeren. De wandelingen en workshops starten vanaf het centrale feestpaviljoen. Daarnaast is er voor de jeugdige bezoekers een tokkelbaan opgebouwd, waar zij zich naar hartenlust kunnen vermaken.

Meer informatie
De gemeente Heerlen sluit met de Dag van het Park voor de derde keer aan bij een initiatief van de ANWB. De belangrijkste doelstelling is om mensen kennis te laten maken met de natuur in de eigen omgeving. Wilt u meer weten over De Dag van het Park, dan kunt u vanaf 10 mei een folder afhalen in het Gemeentelijk Informatiecentrum, Geleenstraat 27, tel. 045-5605050. In die folder staat vermeld welke activiteiten op welk moment en op welke plaats plaatsvinden en waar u kunt parkeren. Deze folder is ook verkrijgbaar op de dag zelf bij de ingangen van het park. Op www.heerlen staat het actuele programma. Sommige activiteiten kunnen niet doorgaan bij slecht weer, dus laten we met z'n allen maar hopen op een droge en zonnige dag!

HEERLEN, 21 mei 2007
Concernstaf Communicatie
Reina Cobussen
(045) 560 40 70
persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------
b e r i c h t

p e r s


---- --