Gemeente Apeldoorn

Apeldoorn organiseert voor derde maal Dag van het park

Op zondag 27 mei 2007 wordt voor de derde keer de landelijke Dag van het Park gevierd. Net als voorgaande jaren doet Apeldoorn mee en veranderen het Matenpark, het Westenenkerpark en het Oranjepark op eerste pinksterdag in drie levendige plekken voor onder meer muziek, culinaire lekkernijen, themawandelingen, demonstraties en kinderactiviteiten.

Gemeente Apeldoorn organiseert de landelijk Dag van het Park in samenwerking met de ANWB, Wisselwerk en vele vrijwilligers. Op deze dag worden de bezoekers gewezen op de pracht, de waarde en het belang van het vele groen in Apeldoorn. Het thema voor dit jaar is Lekker eten en drinken in het park. Van oudsher zijn parken een plek waar mensen samen komen om te genieten van hun vrije tijd. Een samenkomst waarbij natuurlijk een hapje en een drankje niet kan ontbreken. Vandaar ook dat dit jaar de drie Apeldoornse parken in het teken zullen staan van culinaire ontmoetingen. Tevens zijn er tal van andere activiteiten te vinden zijn op het gebied van sport en cultuur.

Het initiatief van de Dag van het Park ontstond in 2005 bij de ANWB. De aanleiding voor het initiatief de constatering dat mensen groot belang hechten aan voldoende groene voorzieningen dichtbij huis om te kunnen ontspannen, spelen en recreëren. Om bewoners bewust te maken van hun groene omgeving en de recreatieve mogelijkheden dicht bij huis, doet Apeldoorn mee aan het initiatief van de ANWB en de nationale competitie van Entente Florale. Deze competitie is een strijd tussen gemeenten om de landelijke titel de groenste stad van Nederland.

Voor het laatst bijgewerkt op: 22-5-2007 10:43