Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Pinksteren op Paleis Het Loo

EEN KONINKLIJK UITZICHT OVER DE TUINEN

Pinksteren en iedere woensdag in juni, juli en augustus 2007

Paleis Het Loo stelt op eerste en tweede pinksterdag (27-28 mei) en iedere woensdag in juni, juli en augustus het paleisdak open voor het publiek. In de zeventiende eeuw voorbehouden aan hoog gezelschap, nu voor iedereen een spectaculaire ervaring!

De trap over de zolders in de voormalige woning van koningin Wilhelmina, die Paleis Het Loo nog tot haar overlijden in 1962 bewoonde, leidt naar een dakterras. Vanaf dit hoge punt kunnen bezoekers genieten van een onverwacht weids uitzicht over de prachtig aangelegde paleistuin en de voorterreinen van Het Loo: een gebied van 6 hectare, dat omsloten wordt door het bosrijke paleispark. De tuin is met zijn symmetrisch aangelegde parterres, beelden en fonteinen, uniek in Europa.

In de Westvleugel van het paleis kunnen bezoekers tot en met 1 juli de tentoonstelling Het Loo in bloei! Vazenpracht en bloemenweelde in paleis en tuin bezoeken, met een grote variatie aan vazen en bloemenmanden uit eigen collectie en wekelijks wisselende boeketten. In de maand mei is bovendien het omliggende paleispark met zijn bloeiende rododendrons toegankelijk voor publiek, waarbij de bezoeker een wandeling kan maken rondom Jachtslot Het Oude Loo, het buitenverblijf van H.M. de Koningin.

Paleis Het Loo Nationaal Museum

Postadres Koninklijk Park 1, 7315 JA Apeldoorn.
Ingang via parkeerplaats Amersfoortseweg, Apeldoorn. Geopend dinsdag t/m zondag en op feestdagen van 10.00-17.00 uur. Gesloten 's maandags.
Entree E 9,00 p.p., 6 t/m 17 jr. E 3,00 p.p.
Routebeschrijving A1 en A50 afslag Paleis Het Loo en vervolgens ANWB-borden volgen. Navigatieadvies: Amersfoortseweg (hoek Zwolseweg). Openbaar vervoer Station Apeldoorn, buslijn 102 en 104, halte Paleis Het Loo; buslijn 5 (Berg en Bos), 10 (Kerschoten) en 96 (Vaassen), halte Gedenknaald. Informatie Paleispark www.kroondomeinhetloo.nl
Informatie 055-5772400 of www.paleishetloo.nl
Persinformatie PR & Marketing, 055-5772459


---- --