Gemeente Zoetermeer

Burgemeester opent Dag van het Park 2007
dagvanhetpark.jpg

Zoetermeer, 22 mei 2007 - Zondag 27 mei viert Zoetermeer de nationale Dag van het Park. Om 12.00 uur opent burgemeester Waaijer de dag bij de schapenweide in het Westerpark door het eerste schaap te scheren. Daarmee geeft de hij het startsein voor een dag vol activiteiten in het Westerpark en het Burgemeester Hoekstrapark, georganiseerd door de gemeente in samenwerking met verschillende organisaties.

Smakelijk programma

Het thema van de dag is dit jaar lekker eten en drinken in het park en de bezoekers krijgen dan ook een smakelijk programma voorgeschoteld. Op het menu staan onder andere een jamproeverij, een excursie over eetbare kruiden en een culinaire ontdekkingsspeurtocht. Maar wie de Dag van het Park bezoekt kan ook broodjes bakken in het kampvuur, luisteren naar de verhalen van zuster Anna en deelnemen aan de sportieve spelletjesmiddag. In het Westerpark rijdt een paardenkoets langs de plekken waar de activiteiten plaatsvinden. Jong en oud zullen zich prima vermaken.

Initiatief

Het is de tweede keer dat Zoetermeer deelneemt aan de Dag van het Park. Drie jaar geleden nam de ANWB het initiatief om de dag, in navolging van België, ook in Nederland te organiseren. Ruim vijftig gemeenten organiseren inmiddels verschillende activiteiten rondom de Dag van het Park. Voor Zoetermeer is het initiatief een mooie gelegenheid om haar inwoners kennis te laten maken met het groen in de stad. De activiteiten vinden plaats tussen 12.00 en 16.00 uur in het Burgemeester Hoekstrapark en het Westerpark. In het Speelbos de Balij organiseren de gebruikersgroep Speelbos en IVN een speurtocht Wat dieren zoal eten en drinken op de Stadsboerderij de Balijhoeve en in het Balijbos. De speurtocht start om 10.30 uur op de Balijhoeve. Het complete en meest actuele programma kunt u vinden in de bijlage.


* ProgrammaDagvanhetPark2007.doc (31.5 KB)