Gemeente Den Haag

Op zondag 27 mei doet de gemeente Den Haag mee aan de nationale Dag van het Park. Op deze dag wordt extra aandacht gevraagd voor het groen en de parken in de stad.

In het Zuiderpark is deze dag van alles te doen op het gebied van burgerschap, cultuur, educatie, sport, recreatie en natuur. Van oudsher zijn parken een plek waar mensen samen komen om te genieten van hun vrije tijd. Een samenkomst waarbij een hapje, een drankje, ontmoetingen, muziek en vermaak horen. In het Zuiderpark kunnen Hagenaars deze dag genieten van een zelfgemaakte roti of een portie poffertjes. Deze worden aangeboden door de gemeente Den Haag.

Door Hagenaars te laten zien wat een park te bieden heeft, willen we meer aandacht vragen voor het belang van groen in de stad. Verder willen we nog eens laten zien dat het park een prachtige ontmoetingsplek is voor burgers; in vroegere tijden, maar zeker ook nu., aldus wethouder Rabin Baldewsingh.

Wethouder bakt rotis
Om 13.00 uur bakt wethouder Rabin Baldewsingh bij het Parkpaviljoen de eerste roti om de Dag van het Park in Den Haag officieel te openen. Ook reikt hij de eerste handsfree-tassen voor afval uit aan de bezoekers. In deze tassen kunnen de bezoekers hun afval van het picknicken deponeren en weggooien. Hiermee blijft het park schoon. Ook opent Café Burgerschap haar deuren voor de eerste keer. In het café (in het Parkpaviljoen) gaat de gemeente in gesprek met burgers over het thema 'Hoe inspireren wij elkaar om het leuk te hebben en te houden in Den Haag'.

Activiteiten
Van 12.00 uur tot 15.30 uur zijn er activiteiten op stadsboerderij Herweijerhoeve zoals brood bakken, mais grillen en soep maken. Ook starten vanaf de stadsboerderij diverse rondleidingen naar de Heemtuin, de vogelplek de Eendenkooi en door het hele Zuiderpark. Op verschillende plaatsen in het park zijn muzikale optredens van onder andere breakdance, capoeira, Indiase dans, het inburgeraarskoor Haagse Nieuwe en Strada Wereldmuziek.
De Stoomgroep West Zuiderpark, de rolschaatsbaan en de midgetgolfbaan zijn open.
Op de speelweide is een Tai Chi demonstratie en een presentatie boomonderhoud door het Groenbedrijf Den Haag. Bezoekers kunnen meedoen met een prijsvraag over het Zuiderpark. Prijsvraagformulieren zijn vanaf 12.00 uur af te halen bij de stadsboerderij en kunnen tot 15.00 uur worden ingeleverd. Wethouder Baldewsingh maakt om 15.45 uur in het Parkpaviljoen de winnaars bekend.

Meer informatie over de activiteiten op 27 mei in het Zuiderpark