Ingezonden persbericht


PERSBERICHT.

Introductie 'Nijmeegs Broodje Gezond'

(iets bijzonders van eigen bodem!)

Tijdens de proeverij van streekproducten in het Valkhof op 27 mei wordt door Pierre Wind het eerste "Nijmeegs Broodje Gezond" aangeboden aan wethouder Jan van der Meer van de Gemeente Nijmegen. Bezoekers kunnen het bijzondere "Nijmeegs Broodje Gezond", ambachtelijk gebakken en belegd met gezonde streekproducten van eigen bodem, proeven. De proeverij is een onderdeel van Gezonde Stad Nijmegen 2007!

Het "Nijmeegs Broodje gezond" wordt door de stichting Streekgala in het kader van het project Grenzeloos Vermarkten! geïntroduceerd. In het komend najaar zullen meer eerlijke ambachtelijke producten uit het buitenhof van Nijmegen worden aangeboden. Het "Nijmeegs Broodje Gezond" is gemaakt van producten uit de regio, ambachtelijk gebakken en dus zeer smaakvol. Het draagt tevens bij aan het behoud van de unieke landschappelijke kwaliteit van de omgeving Nijmegen.

Iets bijzonders van eigen bodem!
Het "Nijmeegs Broodje gezond" wordt ambachtelijk gebakken op steen door bakker De Bie (Krayenhofflaan, Nijmegen). De ingrediënten zijn tarwe- en roggemeel met desem, uit de regio, gemalen door de molen Zeldenrust in Overasselt. Het broodje wordt versierd met lijnzaad en havervlokken. De broodjes worden belegd met smaakvolle streekproducten, zowel uit Nederland als uit Duitsland, zoals verschillende soorten kaas, lekkere ham en verse groenten direct van het land.

Grenzeloos Vermarkten!
Het platteland is in trek bij steeds meer stedelingen. Voor rust, ontspanning en eerlijke producten uit de eigen streek. Boerenbedrijven spelen hierop in door het direct vermarkten van eigen producten (verkoop producten in boerderijwinkels) en het ontwikkelen van nieuwe activiteiten als Bed& Breakfast. In het project Grenzeloos Vermarkten! werken boeren uit Nederland en Duitsland samen om het marktgericht ondernemen in het Euregiogebied Rijn-Waal te versterken en zo een economisch gezond en aantrekkelijk platteland te behouden.