Start van 'De-Grootste-Bingo-Ooit'

24.05.2007 / 13:16 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Nationale postcode loterij

Nationale postcode loterij

VUMC.JPG

PERSBERICHT

Amsterdam, 24 mei 2007

Mies Bouwman, Ivo Niehe en Lucille Werner starten 'De-Grootste-Bingo-Ooit'

Nationale campagne voor snelle diagnose kanker van start

Mies Bouwman, Ivo Niehe en Lucille Werner gaven vandaag het startsein voor 'De-Grootste-Bingo-Ooit', de nationale campagne van de Sponsor Loterij en VUmc Cancer Center Amsterdam. Ze deden dit samen met de voorzitter van de Sponsor Loterij, Boudewijn Poelmann en met de directeur van VUmc Cancer Center Amsterdam (VUmc CCA), Winald Gerritsen. Doel van de campagne is het bijeenbrengen van zoveel mogelijk geld voor de realisatie van een nieuwe polikliniek voor VUmc CCA. De nieuwe polikliniek zorgt voor snelle diagnose en een behandelplan binnen 48 uur. Zo kan de behandeling eerder starten en dat geeft een grotere kans om van deze ziekte te genezen. Een groot aantal mediapartners en winkels draagt de nationale actie belangeloos een warm hart toe. Talloze bedrijven stellen bovendien prijzen ter beschikking (zie bijlage).

Met het wegtrekken van een doek onthulde het vijftal een artist impression van de nieuw te bouwen polikliniek. Directeur Winald Gerritsen verwoordde de noodzaak van de nieuwe polikliniek. 'Snelle diagnostiek en start van de behandeling is medisch gezien van groot belang. Ook voor de patiënt en zijn omgeving biedt dit veel voordelen. Zo wordt de fase van angst en onzekerheid beperkt. Wij zijn enorm blij dat de droom van grondlegger Bob Pinedo dankzij de Sponsor Loterij werkelijkheid wordt'. Boudewijn Poelmann, voorzitter van de Sponsor Loterij: 'Het is uniek dat zoveel winkelketens en mediapartners in Nederland belangeloos met ons samenwerken om de actie tot een succes te maken. Met elkaar gaan we de benodigde 25 miljoen bijeen brengen. De Sponsor Loterij is de enige loterij waar de deelnemer het doel zelf kan bepalen. Dat wordt hier heel duidelijk'.

Mies Bouwman, Ivo Niehe en Lucille Werner zijn het gezicht van de actie. Mies Bouwman: 'Een prachtig initiatief. Iets schijnbaar onhaalbaars toch haalbaar maken. Dat hebben we vaker gedaan'. Lucille presenteert vanaf zondag 27 mei a.s. vijf weken lang de Lingo Bingo Show, bij de TROS op Nederland 1 (21.15 - 22.30 uur). Daarin zijn ook indringende reportages te zien van Ivo Niehe. Op zondag 1 juli vindt in Ahoy de finale van 'De-Grootste-Bingo-Show-Ooit' plaats, gepresenteerd door Gaston Starreveld en Lucille Werner temidden van 9.000 aanwezigen. Optredens van onder meer Jan Smit, Nick & Simon, Danny de Munk en Simone Kleinsma zullen de grootste trekking ooit omlijsten. Tegelijkertijd presenteren Mies Bouwman en Ivo Niehe vanuit Utrecht de grote televisieshow. Het aantal prijzen staat gegarandeerd op 299.999; dat aantal is inmiddels al overschreden dankzij duizenden donaties vanuit het bedrijfsleven.


---