tros

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 24-05-2007

Televisie
Lingo bingo show
Uitzending zondag 27 mei
Nederland 1 - 21.15 uur

Deelnemers eerste lingo bingo show bekend

Zondag 27 mei is de eerste uitzending van de LINGO BINGO SHOW. Lucille Werner speelt in de uitzendingen met vier teams van bekende Nederlanders het populaire spelletje Lingo. De deelnemers van de eerste uitzending zijn: Richard Krajicek en Nelli Cooman, Peter van der Vorst en Marc van der Linden, Dennis van der Geest en zijn vader Cor, Ada Kok en Margo Vliegenthart.

De LINGO BINGO SHOW heeft bovendien indringende reportages van Ivo Niehe en een enthousiasmerende rol is weggelegd voor Mies Bouwman. Voor het publiek vallen er in de show prachtige prijzen te winnen, variërend van een televisie, een reis of zelfs een auto.

De LINGO BINGO SHOW werkt toe naar GROOTSTE BINGO SHOW OOIT die de TROS op zondag 1 juli uitzendt. Hiermee lanceren de TROS en de Sponsor Loterij een unieke actie die zoveel mogelijk geld bij elkaar moet brengen voor een nieuwe polikliniek voor het VUmc Cancer Center Amsterdam. Met de nieuwe polikliniek is het straks mogelijk om binnen enkele dagen een diagnose te stellen en zo patiënten sneller te kunnen behandelen. Hierdoor is de kans op genezing van alle soorten kanker groter.

Om heel Nederland aan het bingoën te krijgen, verspreidt een breed scala aan winkelketens Bingokaarten onder haar klanten. Op zondag 1 juli wordt vanuit de studio in Utrecht, waar de grote televisiefinale plaatsvindt, regelmatig naar Ahoy Rotterdam overgeschakeld waar Lucille Werner met duizenden mensen Bingo speelt. In een zinderende finale spelen zij samen met de kijkers thuis om een groot aantal prijzen.

Voor de bouw van de nieuwe polikliniek is in totaal 25 miljoen euro nodig. Van elk verkocht Sponsor Loterij-lot van ¤ 6,80 gaat de helft naar het VUmc Cancer Center Amsterdam. Met het geld kunnen topspecialisten werken aan een doorbraak op het gebied van een snellere behandeling van kankerpatiënten. De nieuwe poli zal dan ook als voorbeeld dienen voor andere kankercentra in Nederland.