Ingezonden persbericht


Grande Finale van het Ouderen Songfestival 2007

Amsterdam, 24 mei 2007

PERSBERICHT

Het is bijna zover: de Grande Finale van het Ouderen Songfestival wordt gehouden op zondag 27 mei in de Stadsschouwburg van Amsterdam. De jury krijgt het moeilijk, want wie van de 18 finalisten gaat winnen?

Na negen voorrondes met 190 kandidaten staan zondag 27 mei achttien finalisten te popelen om de strijd aan te gaan voor één van de vijf prijzen in de Grande Finale. De Internetprijs, de Hans Martinusse/Stadsschouwburg Prijs en drie vakjury Prijzen. De vakjury bestaat dit jaar uit het vertrouwde gezicht van de voorzitter Hans van den Boom, radiomaker bij AVRO klassiek. Tony Neef, zanger en musicalster onder andere bekend van "Miss Saigon". Henk Kreukniet, operazanger, zangcoach en hij was de voorzitter van de jury bij alle voorrondes en halve finales van het Ouderen Songfestival.
Jeanne Kooijmans, bekend van KRO Radio met haar eigen programma "Cafe Kooijmans", Loes Luca, de veelzijdige actrice en zangeres en Frank Wentink, directeur Wentink Events en producent van NovoMundo.

Er zijn maar liefst vijf prijzen te winnen: de Internet Publiekprijs, stemmen kan vanaf 17 mei tot en met zaterdag 26 mei 21.00 uur op de website: www.ouderensongfestival.nl. Hier kunt u alle liedjes beluisteren en tevens u stem kunnen uitbrengen op uw drie favorieten. De Internetprijs wordt bij de Grande Finale uitgereikt.
De Hans Martinusse /Stadsschouwburg Amsterdam Prijs, te bepalen door alle bezoekers van de Grande
Finale in de Stadsschouwburg van Amsterdam. Zij bepalen wie de mooiste stem heeft, of wie u het meest heeft ontroerd. En uiteraard de vakjuryprijs Ouderen Songfestival 2007, drie diverse genres worden door de jury geselecteerd.

Het Ouderen Songfestival wordt dit jaar voor de vijftiende keer georganiseerd. Omdat meer en meer senioren zich inschrijven is het in de loop der jaren van twee naar negen voorrondes gegroeid. We hebben meer dan 190 zangers en zangeressen uit het hele land, zoals Franeker, Groningen, Maastricht en uiteraard Amsterdam en omgeving.

Het combo onder leiding van Kees van Zantwijk begeleidt alle kandidaten bij de halve finales en finale.
Hij is de muzikale leider van het Ouderen Songfestival en arrangeert alle muziek voor de kandidaten
op maat. De presentatie is in handen van Monique Hoogmoed, cabaretière en actrice. Bij de finale in duo presentatie met June Hoogcarspel, radiomaakster bij RTVNH.

Op zondag 27 mei vanaf 14.00 uur zal de finale voor het eerst dit jaar live op de radio worden uitgezonden bij RTVNH. In heel Noord-Holland is Radio Noord Holland te ontvangen op de kabel of op de radio zonder kabelaansluiting (ether 93.9 of 88.9). Tevens kunt u de finale zien op TV bij onze mediapartner RTVNH op maandag 28 mei (2e Pinksterdag), van 16.00 tot 18.00 uur.

De Grande Finale
Zondag 27 mei Stadsschouwburg, Leidseplein 6 Amsterdam Reserveren: 020 ­ 6242311
Entree: ¤ 10,00/met korting ¤ 7,50/ met de mei-cheque van Stadspas ¤ 2,50. De Grande Finale begint om 14.00 uur

Kijk ook op onze site: www.ouderensongtfestival.nl voor meer informatie.

Het Ouderen Songfestival wordt georganiseerd door Stichting JAM en mede mogelijk gemaakt door: Hoofdsubsidiënt: Gemeente Amsterdam ­ DMO/ Sponsor: Aan de Amstel Evenementen en Produkties BV.
Mediapartners: RTVNH, HDC-Media /Subsponsor: Subsidiënten: Gemeente Zaanstad, Stadsdeel Amsterdam-Noord,Stadsdeel Amsterdam-Slotervaart, Stadsdeel Amsterdam-Osdorp en de stichting RCOAK.

---

--------------------------------