Gemeente Assen


Actueel

Buitenlandse sferen tijdens Dag van het Park

Assen, 25 mei 2007

Wijnproeven op '-Vive la France-' landgoed Valkenstijn, tapas eten en een rodeostier op Port Natal. Zondag 27 mei kan het allemaal tijdens de Dag van het Park, die in het teken staat van 'Lekker eten en drinken'. Assen geeft daar in het kader van 'Natuur en Groen 2007' haar eigen draai aan door iedere locatie in te richten in de sfeer van een ander land. Op de landgoederen Valkenstijn, Port Natal, Overcingel, Park Pittelo en in de Gouverneurstuin zijn tussen 11.00 en 16.00 uur tal van activiteiten.

De Dag van het Park is een initiatief van de ANWB bedoeld om aandacht te vragen voor het groen in de stad. Overal in Nederland staan parken en landgoederen deze dag in het teken van dit thema.

In Assen heeft dit jaar elke locaties haar eigen buitenland. Iedere plek heeft eigen activiteiten die passen binnen het thema. Zo staat er voor de durfals een rodeostier op Port Natal, zijn op Valkenstijn voor de liefhebbers pijl en boog beschikbaar om te handboogschieten, is er een te gekke fietsbaan op Park Pittelo terwijl landgoed Overcingel bijzondere excursies organiseert. Bovendien is er op elke locatie live muziek en kan men proeven van tongstrelende lekkernijen.