Gemeente Vlaardingen


Dag van het park

25 mei 2007

Dag van het park

In het Oranjepark (achter t Hof) wordt zondag de Dag van het park gevierd. Wethouder Anny Attema geeft hiervoor om 13.00 uur de aftrap. In het park is van alles te doen.

De roofvogelshow komt met 20 vogels, o.a kerkuilen, oehoes, roodstaartbuizerd, valken, gieren. Echte blikvangers zijn de Andes Condor en de Amerikaanse Zeearend. Welke vogels gaan vliegen hangt van het terrein en de omgeving af.

13.00 uur Opening door wethouder Anny Attema.
13.05 uur en 14.30 uur Schapendrijven op het evenemententerrein. 13.45 uur en 15.15 uur Roofvogelshow.
13.00 - 15.15 uur D weilorkest van Liberté Bij de skatebaan zijn demonstraties skaten. Daarnaast is het circus Hannes & CO aanwezig. Kinderen kunnen deelnemen aan het skaten (liefst eigen skates meenemen) en het circus.
Diverse demonstraties van (oude) ambachten, bijvoorbeeld door een imker.

En verder: springkussen, poppenkast, clowns De Mikkies, kennismaken met jeu de boules, modelbootjes (in de vijver achter het evenemententerrein), dierenambulance, scouting, de Rattenvanger, popcorn en suikerspinnen.
Kramen van pannenkoekenhuis t Hof, groenservice Zuid Holland, Groei&Bloei, Platform Ander Vlaardingen .

Alle kinderen kunnen tussen 16.10 en 16.25 uur een ballon ophalen (zolang de voorraad strekt). Het is de bedoeling om ze om 16.30 gezamenlijk op te laten. Hieraan is een prijs verbonden voor degene die de ballon heeft opgelaten die het verst komt.

Hou de weg vrij voor de brandweer. Aan de zijde van de Hoflaan en aan de kant van de Julianasingel is gelegenheid om de fiets te stallen. De dag van het park duurt tot 16.30 uur. Organisatie: afdeling Wijkbeheer van de gemeente.