Beddenrace en Custom Car Contest Drenthe in Eext


EEXT, 20070222 -- Op zondag 27 mei wordt in Eext voor de zeventiende keer de jaarlijkse Beddenrace georganiseerd. Nog steeds een uniek evenement waarin een klein dorp, op basis van grote saamhorigheid, toont waartoe het in staat is.

Dit jaar komt er een extra activiteit bij. Voor het eerst wordt namelijk de mooiste auto van Drenthe verkozen. Onder de titel Custom Car Contest Drenthe (CCCD) worden automobilisten uit Drenthe uitgenodigd hun zelf verfraaide auto te tonen en mee te dingen naar prachtige prijzen.
Een zeer deskundige jury , met landelijke en regionale bekendheden, beoordeeld vormgeving en kwaliteit van de fraaie bolides en maakt een top drie van prijswinnaars die meedingen naar een flinke pot met prijzengeld.

De verkiezing van de mooiste auto van Drenthe is onderdeel van het project Honderd jaar automobiliteit in Drenthe, een initiatief van het Drents Archief in Assen. Met dit project wil het Drents Archief het belang van de ontwikkeling van de automobiliteit onder aandacht van een groot publiek brengen. In 2006 waren er al verschillende activiteiten zoals een tentoonstelling van miniatuurauto's, een literaire bijeenkomst, een rondrit met classic cars en werden de kentekens van 1906 tot 1954 gedigitaliseerd en via internet toegankelijk gemaakt.

Natuurlijk blijft het niet bij mooie auto's. Ook zullen dit jaar voor de 17e keer de beddenraces worden verreden! Vorig jaar is er geëxperimenteerd met de skelterrace die ook tevens dit jaar weer terug zal komen. Ook zullen we het volledige ludieke parcours weer opbouwen en aanpassen en zullen er weer in grote getale marktlieden aanwezig zijn, die gezamenlijk de Ossenmarkt zullen vormen. Tevens zijn er stands, demonstraties en er is informatie over beter en veiliger autorijden.

Kortom een pinksterzondag vol spektakel! Meer informatie over Honderd jaar Mobiliteit in Drente is te vinden op www.drentsarchief.nl. Mocht u zelf aan de beddenrace of CCCD mee willen doen? Op onze website www.svbre.nl zijn aanmeldingsformulieren en reglementen te vinden. Deelname aan de CCCD kost ¤10,-





Sportvereniging Beddenraces Eext