Nijmeegse kerken en religies komen samen op Pinksteren


NIJMEGEN, 20070512 -- De Raad van Kerken Nijmegen en de Raad voor Levensbeschouwing en Religie nodigen u uit voor een interreligieuze bijeenkomst op Eerste Pinksterdag, zondag 27 mei, in de Titus Brandsma Gedachteniskerk aan het Keizer Karelplein, van 12.15-13.00 uur , met na afloop de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten bij een kopje koffie en thee. De kerk is vanaf 12.00 uur geopend.

Dit jaar willen we stilstaan bij het thema Geest en wijsheid. We denken dan aan de geest die ons geschonken wordt, of die we zelf in ons innerlijk op het spoor komen. We denken aan de geest die in ons is en ons verbindt. We denken aan de geest die ons tot inzicht en wijsheid voert; tot wijsheid in denken, in oordelen en in gedrag.
Zes religies, allen aanwezig in onze stad, zullen present zijn en hun visie op geest en wijsheid laten horen. Zij zullen putten uit hun eigen heilige boeken en tradities en fragmenten daaruit laten klinken.
Het Vrouwenkoor Orpheus onder leiding van Albert Wissink zal het thema muzikaal omlijsten.
Bij het binnenkomen in de kerk klinkt het Veni, Creator Spiritus, gezongen door het koor. Daarna kunt u ongeveer het volgende verwachten:
Opening
Oproep tot gebed door imam
Korantekst
Bijbeltekst
Zang door koor Orpheus
Joodse tekst
Hindoetekst
Zang door koor Orpheus
Boeddhistische tekst
Bahá'i-tekst
Zang door koor Orpheus
Sluiting

Wij hopen u op Pinksteren in deze interreligieuze setting te kunnen verwelkomen!





Raad van Kerken Nijmegen