Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 1 mei 2007

BNN HAALT COMEDY-GOEROE JOHN VORHAUS VOOR MASTERCLASS NAAR NEDERLAND

Humor staat bij BNN hoog in het vaandel. De Lama's, Tequila, Laughing Matters, Doe Maar Normaal, De Coen & Sander Show en Rat van Fortuin zijn daar mooie voorbeelden van. Maar het kan altijd beter. Daarom halen BNN en het Binger Filmlab een gerenommeerde Amerikaanse comedy-goeroe naar Nederland voor een lezing en masterclass over humor: John Vorhaus.

Vorhaus heeft naam gemaakt als schrijver van succesvolle comedies als de hitseries Married... with Children and Head of the Class. Nu deelt hij zijn expertise en geeft hij lezingen en masterclasses waarin hij de geheimen van humor in een script onthult. Op zondag 27 mei geeft John Vorhaus een lezing in het Amsterdamse Kriterion. Van 15.00 uur tot 17.00 uur geeft hij inzicht in het schrijven van comedy in de breedste zin van het woord; van een korte grap tot een hele serie. Iedereen die de lezing wil volgen en Vorhaus live aan het werk wil zien kan zich vóór 25 mei opgeven via humor@bnn.nl.

Naast deze lezing geeft Vorhaus op 28, 29 en 30 mei op het Binger Filmlab een driedaagse masterclass 'So You Think You're Funny' voor twintig BNN'ers die veel met comedy werken. Hierin staat het bedenken van comedy centraal, van 30 seconden tot 30 minuten. Na drie dagen beweert Vorhaus dat alle deelnemers weten 'how to be funny, even if you're not'.

De masterclass en lezing organiseert BNN in samenwerking met het Binger Filmlab.



Ingezonden persbericht