Gemeente Weert

2 mei 2007

Op zondag 27 mei in Weert

DAG VAN HET PARK BOORDEVOL ACTIVITEITEN

Voor het derde achtereenvolgende jaar vindt dit keer op zondag 27 mei a.s. het landelijke evenement 'De Dag van het Park' plaats in Weert. Onder coördinatie van de ANWB wordt deze dag in Nederland gehouden met de bedoeling het gebruik en de waardering van het groen in de leefomgeving te promoten. De Dag van het Park wordt in Weert georganiseerd door de gemeente in samenwerking met Weerter verenigingen en wijk- en dorpsraden. Zij zorgen op diverse Weerter 'groene' locaties voor de invulling van deze dag door middel van allerlei workshops, informatiestands en sportieve en ludieke activiteiten op het gebied van sport, spel, cultuur, natuur en muziek. De afgelopen twee jaar was de Dag van het Park een groot succes in Weert.

In Weert worden op vijf locaties allerlei activiteiten georganiseerd waarnaar bezoekers kunnen kijken of waaraan men zelf deel kan nemen.

Fietstocht
De gemeente Weert organiseert een fietstocht die alle locaties en activiteiten met elkaar verbindt. Men kan vanaf iedere locatie starten. De beschrijving van de fietstocht is via www.weert.nl te downloaden of voorafgaand aan de Dag van het Park gratis op te halen bij het infocentrum van de gemeente in de hal van het Weerter stadhuis. Daar is ook een gratis folder met informatie over de activiteiten op de Dag van het Park op te halen. Verder is ook meer informatie te vinden op www.weert.nl of www.dagvanhetpark.nl.

Stadspark
In het stadspark kan men activiteiten bekijken van Life Style Health & Prevention Limburg, een Djembégroep, Taoïstische Tai Chi, het Weerter Mannenkoor, het Jeugdorkest van de Kerkelijke harmonie St. Jozef 1880, slagwerkgroep St. Joseph Weert-Zuid, Regionaal comité Unicef Weert, Activiteitencentrum 't Zonnehuis, scouting Hubovra, kamerkoor Citta Verde en Ut Muuëletentje.

Wijkpark Molenakker
De deelnemers in wijkpark Molenakker zijn scouting St. Maarten, politiehondenvereniging Recht door Zee, BSW, stichting Oxala, korfbalvereniging Wertha, hondenclub de Trouwe vriend ML en School of dance The Big X.

Sportpark Boshoven
De Wijkraad Boshoven, Punt Welzijn, de BOS-impuls, het Platform Gehandicapten Weert en de volleybalclub Boshoven presenteren hun activiteiten op sportpark Boshoven.

Bospark De IJzeren Man
De activiteiten in het IJzeren Mangebied zijn bedoeld voor een breed publiek maar vooral voor de jeugd tussen 6 en 16 jaar. Ze worden georganiseerd door het Natuur en Milieucentrum in samenwerking met Natuurmonumenten, Imkervereniging St. Ambrosius, Scouting Nederweert en vrijwilligers al dan niet verbonden aan het IVN Weert e.o.

Tuinpark Lamershof
Tuinpark Lamershof bestaat uit 200 recreatietuinen waaronder ook diverse siertuinen. Het park is open van 11.00 tot 17.00 uur.

Boself en Tinkerbel
Ook dit jaar brengen de Boself en Tinkerbel weer een bezoek aan de Dag van het Park in Weert. Ze doen mee aan diverse activiteiten in het stadspark en in het wijkpark Molenakker.

2007.099 FS


---- --