Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Filmfestival WELLICHT:
Hans Dorrestijn presenteert 'Leaving Las Vegas'

zondag 27 mei, Louis Hartlooper Complex, Utrecht

Een reis naar het einde van het delirium. Dat is in één zin de synopsis van de film Leaving Las Vegas. In het kader van filmfestival WELLICHT geeft cabaretier Hans Dorrestijn op zondag 27 mei een inleiding op deze film.

Hans Dorrestijn is niet alleen cabaretier, maar ook schrijver van boeken en toneelstukken. Na enkele jaren actief geweest te zijn als leraar begon hij in 1975 zijn carrière als tekstschrijver en cabaretier. In de jaren daarna schreef hij teksten voor diverse radio- en televisieprogramma's, waaronder De Stratemaker-op-zeeshow en Het Klokhuis. Ook schreef hij teksten voor onder anderen Herman van Veen, Joost Prinsen en Adèle Bloemendaal. Het oeuvre van Dorrestijn omvat anno 2007 meer dan dertig boeken (waaronder zijn onlangs verschenen Dorrestijns Vogelgids), een tiental theaterprogramma's en diverse soloprogramma's, waaronder Na Regen komt Dorrestijn. In 2003 ontving de cabaretier een Gouden Harp voor zijn gehele oeuvre.

Voor filmfestival WELLICHT koos Dorrestijn een film die aansluit bij zijn kenmerkende zwartgallige humor én zijn vroegere alcoholverslaving. In Leaving Las Vegas ziet Ben (Nicolas Cage) het niet meer zitten: zijn carrière als scenarioschrijver is mislukt, zijn vrouw heeft hem verlaten en vanwege zijn drankprobleem is hij ontslagen. Hij ziet nog maar één doel in zijn leven: zijn drankverslaving in Las Vegas voort te zetten met zijn laatste geld. Zijn ontmoeting met prostituee Sera (Elisabeth Shue), die zich als beschermengel opwerpt, zorgt echter voor een onverwachte wending. Leaving Las Vegas werd onder meer bekroond met een Oscar, een Golden Globe en drie Oscarnominaties. Filmfestival WELLICHT wordt georganiseerd door het Louis Hartlooper Complex in samenwerking met Stichting Mayday en vertoont themafilms over de zin en onzin van ziek zijn. Het festival is niet alleen bedoeld voor mensen die ziek zijn, maar ook voor gezonde mensen die positief willen omgaan met thema's als ziekte en sterven. Iedere aflevering wordt kort ingeleid door een deskundige en na de film is er gelegenheid om, met een drankje, na te praten.

Deze aflevering van WELLICHT is de laatste van dit seizoen, dus mis het niet!

Zondag 27 mei, 13.30 uur.
Entree: ¤ 7,-.
Louis Hartlooper Complex, Tolsteeegbrug 1, Utrecht. Reserveren wordt aanbevolen: 030-2320450.


---

Bij voorbaat hartelijk dank voor publicatie!

Met vriendelijke groet,

Kim van der Meulen

Publiciteit
Louis Hartlooper Complex
Tolsteegbrug 1
3511 ZN Utrecht
T: 030 2320452
F: 030 2320451
www.hartlooper.nl