Gemeente Sneek


Feest in Sneker Wilhelminapark op Dag van het Park

Het Wilhelminapark in Sneek doet zondag 27 mei mee aan Nationale Dag van het Park en staat die dag geheel in het teken van gezellig eten en drinken. Er worden diverse feestelijke activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Iedereen is van harte welkom een mooi plekje in het park te zoeken en te genieten van muziek -en dansvoorstellingen van het Centrum voor de Kunsten.

De ANWB organiseert de Dag van het Park dit jaar voor de derde keer en doet dit in samenwerking met ruim zestig Nederlandse gemeenten. De bedoeling van deze dag is om extra aandacht te vragen voor het binnenstedelijk groen. Meer dan 250 parken in Nederland veranderen op 27 mei in een levendige plek vol culturele, sportieve en culinaire activiteiten.

Het Wilhelminapark in Sneek werd in 1898 aangelegd in de Engelse landschapsstijl. Het ziet er nog bijna helemaal zo uit als volgens het oorspronkelijke ontwerp van tuinarchitect Gerrit Lambertus Vlaskamp de bedoeling was. Daardoor werd het park in 1999 aangewezen als rijksmonument. Na het Vondelpark in Amsterdam is het Wilhelminapark in Sneek het tweede park in Nederland dat rijksbescherming geniet. Sinds 1949 is het Wilhelminapark eigendom van de gemeente Sneek.

De activiteiten in het Wilhelminapark starten om 14.00 uur. De toegang is gratis en het programma is ongeveer 16.30 uur afgelopen.

© copyright 2007 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 14-5-2007