Gemeente Capelle a/d IJssel

|                                                                              |
Persbericht
datum:
15 mei 2007
nummer:
047
|                                                                              |
Dag van het Park in het Capelse Schollebos

Zoals al eerder aangekondigd, wordt op zondag 27 mei 2007 (1e Pinksterdag) in Capelle aan den IJssel van 12.00 tot 17.00 uur voor de tweede keer de Dag van het Park gehouden. Wethouder Hans Jacobs opent de Dag van het Park en de bekende groendeskundige Rob Verlinden (Eigen Huis & Tuin, De Tuinruimers) houdt van ongeveer 12.00 tot 14.00 uur voor alle Capellenaren gratis spreekuur in het Schollebos. Het thema van deze Dag van het Park is dit jaar 'Lekker eten en drinken in het park'. Met deze Dag van het Park, een landelijk initiatief van de ANWB, vraagt ook de gemeente Capelle aandacht voor het binnenstedelijk groen. Op de Dag van het Park worden zo veel mogelijk parken in Nederland levendige plekken waar zowel, culturele, culinaire en sportieve activiteiten plaatsvinden. Capelle aan de IJssel doet graag weer mee aan dit initiatief. Gratis spreekuur Rob Verlinden
Bezoekers van de Dag van het Park, die iets willen weten over hun tuin, zoals bijvoorbeeld inrichting, snoeien, plantadvies etc., kunnen gratis groenadvies krijgen van groendokter Rob Verlinden. Het tuinieren is hem met de paplepel ingegoten. Als klein kind hielp hij zijn vader al in het hoveniersbedrijf, dat in 1920 door zijn grootvader werd opgericht. Naast zijn hoveniersactiviteiten laat hij anderen graag delen in zijn 'groene' kennis. In 1986 begon Rob Verlinden zijn TV-carrière in de tuinrubriek van 'Avro's Service Salon'. Na aan diverse andere programma's te hebben meegewerkt, presenteert Rob Verlinden momenteel 'De Tuinruimers' bij SBS6.

Acht culturen
In het Schollebos zijn op deze dag allerlei lekkere hapjes en drankjes verkrijgbaar. Ook is er een grote plantenmarkt en worden er veel verschillende (veelal gratis) activiteiten aangeboden, zoals kanoën, optredens en workshops door dansgroep Yaarana Dance, Tai Chi, Nordic Walking, henna-tekeningen op hand of arm en nog veel meer. In het Schollebos staan volop tafels en banken waaraan bezoekers kunnen picknicken met meegebrachte of ter plaatse gekochte etenswaren. Verder zingt het Shantykoor Albatros oude zeemansliederen en zijn er zo'n acht optredens van ieder een half uur met een grote variatie aan culturele achtergronden: van Arabische muziek tot Afghaanse zang en van Afrikaanse djembe's tot Antilliaanse dans. Acht culturen, verdeel over zestien kramen, gunnen de bezoekers van de Dag van het Park letterlijk een kijkje in hun traditionele keuken. Naast proeven van de vele lekkernijen zijn er ook allerhande culturele goederen te koop, zoals kleding, boeken en tapijten.

Kinderen
Kinderen zijn natuurlijk ook van harte welkom op de Dag van het Park. Zo kunnen zij onder andere genieten van een levensgrote poppenkast, zich uitleven op diverse springkussens en klimmen op unieke levensgrote klimblokken. Voor de iets oudere jeugd wordt een Panna-voetbalkooi opgesteld waarin wedstrijden kunnen worden gespeeld.

Gratis compost
De gemeente biedt de bewoners van Capelle tijdens Dag van het Park gratis zakken compost aan. Samen met het groenadvies van Rob Verlinden en de aangeschafte planten op de markt hebben bezoekers daarmee de attributen in handen om nog lang na te genieten van de groene sfeer van de Dag van het Park.

Vissen in het Slotpark
Hoewel niet op de dag zelf en op een andere locatie, hoort ook het vissen in het Slotpark op zaterdag 26 mei bij de Dag van het Park. Voor de schooljeugd van 7 tot 15 jaar worden vanaf 12.30 uur in drie categorieën viswedstrijden gehouden. De kosten voor deelname bedragen E 1,00 per persoon; voor maden en voer wordt gezorgd. Aanmelden voor de wedstrijden kan bij vissportzaak Bonte op het Slotplein of via e-mail: wim.van.den.bremen@dutchweb.nl

Meer informatie over deze parkdag vindt u op www.dagvanhetpark.nl en op de website van de gemeente: www.capelleaandenijssel.nl.


---