Ingezonden persbericht


ArtOlive introduceert Food & Design Market op Cultuurpark Westergasfabriek

Dit jaar is er een extra goede reden om een bezoekje te brengen aan Cultuurpark Westergasfabriek tijdens de 'Dag van het Park' op 27 mei. Er wordt namelijk voor het eerst een Food & Design Market georganiseerd. ArtOlive is in samenwerking met HOT ICE - twee galeries die beide gehuisvest zijn op het terrein van de Westergasfabriek - initiatiefnemer van de markt. Samen met de gemeente Amsterdam willen zij het Cultuurpark Westergasfabriek zowel nationaal al internationaal op de kaart zetten. Middels de markt wordt het design van zo'n 15 jonge talentvolle ontwerpers toegankelijk gemaakt voor een groot publiek. Kom kijken, proeven, shoppen en genieten van tal van originele (eet-)ontwerpen!

Design

ArtOlive en HOT ICE hebben ongeveer 15 jonge talentvolle designers en een collectief afstudeerders van de Rietveld Academie geselecteerd die tijdens deze dag hun werk op de markt exposeren en verkopen. Er is van alles te bewonderen: van sieraden, caps van vilt tot chocolade sculpturen!

Deelnemende designers zijn o.a.: Alexander Fielden, Marije Geursen, Nynke van Vliet, Mirjam Oosterbaan, Danielle Smits en Labelh. En het collectief afkomstig van de Gerrit Rietveld Academie: Steinunn Marta Jónsdóttir, Hranfnhildur Gissurardóttir, Erna Einarsdóttir, Sonja Magnúsdóttir.

ELLE Wonen organiseert jaarlijks een eigen designroute in Amsterdam: Inside Design Amsterdam, van 13 t/m 16 september 2007. Het kloppend hart van het evenement is dit najaar het ELLE Wonen-designplatform op het Cultuurpark Westergasfabriek. Aanstormend talent krijgt de kans om zich te profileren naast gearriveerde ontwerpers, er zijn lezingen, er is reuring! In aansluiting op haar event zal daarom ELLE Wonen ook een kraam beheren op de markt. Meer info op www.ellewonen.nl

Food

Naast design is food het ingrediënt voor deze markt. Maar dan uitsluitend innovatieve culinaire kookkunsten! Denk hierbij o.a. aan Proef, bekend om haar bijzondere eetontwerpen. Op de 'Dag van het Park' wordt er met de Proef Keet (mobiele keuken) op uit getrokken en worden er allerlei zomerse lekkernijen geserveerd! Verder zal Mr.Kitchen bijzondere hapjes frituren in vloeibare stikstof (200ºC onder nul!) geserveerd met een goed glas wijn. Bezoekers kunnen deze techniek, die voortkomt uit de steeds populairder wordende 'moleculaire gastronomie', zelf proeven én beleven! Maar er is nog veel meer; van de heerlijkste fruitshakes tot ijskunst van Familia Felaggio.

Dag van het Park

Tal van gemeentes in Nederland ondersteunen het initiatief 'Dag van het Park' dat de ANWB enkele jaren geleden heeft genomen. Het vindt altijd plaats op de laatste zondag van de maand mei. DIt jaar valt het op zondag 27 mei 2007. Het stadsdeel Westerpark doet voor de 2e keer mee. Van 's ochtends 08.30u tot 18.00u is er van alles te doen op cultureel en culinair gebied op het terrein van het Cultuurpark Westergasfabriek (Haarlemmerweg). De Food & Design Market is te vinden op de Polonceaukade, een straat die zich op het Cultuurpark Westergasfabriek bevindt, aan de kant van de Haarlemmerweg (ook herkenbaar aan grote banieren van zowel ArtOlive als HOT ICE).

ArtOlive: de grootste online galerie van Nederland

ArtOlive heeft haar eigen galerie op het Cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam. Hier wordt met name werk van jong talent geëxposeerd. Daarnaast is zij een belangrijke speler op internet; ArtOlive is de grootste online galerie van Nederland. Via haar website www.galerie.nl krijg je toegang tot een bestand van ruim 60.000 originele kunstwerken van zo'n 4.000 professionele kunstenaars waarmee ArtOlive direct samenwerkt. Van jong talent tot gevestigde namen. De collectie bestaat niet alleen uit schilderijen, maar ook uit sculpturen, fotografie, keramiek, grafiek, nieuwe media, design en nog veel meer. De kunstwerken die ArtOlive aanbiedt zijn beschikbaar voor huur en/of koop en direct online te bestellen via www.galerie.nl. ArtOlive bezorgt het kunstwerk gratis op elk gewenst adres in Nederland. Wil je een werk eerst zien, dan krijg je het vrijblijvend op zicht.


* * * *