Gemeente Leeuwarden

Volop activiteiten op Dag van het Park

Op zondag 27 mei vindt voor de derde keer de Dag van het Park plaats in Leeuwarden. Vanaf 13.00 uur zijn er allerlei activiteiten in de Froskepôlle en de Prinsentuin. De Dag van het Park is een landelijk evenement. Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis.

De meeste activiteiten in Leeuwarden zijn dit jaar in de Froskepôlle, een park dat door sommige Leeuwarders nog ontdekt moet worden. Hier kunnen bezoekers boogschieten, kanovaren, wandklimmen, een rondleiding door het park krijgen, een biologische markt bezoeken, sportief wandelen en nog veel meer! Ook de molen van de Froskepôlle is open voor publiek tijdens de Dag van het Park.

De dansers van Studio Efdé en Salsaclub geven vanaf 13.00 uur demonstraties in de Prinsentuin. Tussen 13.00 uur en 17.00 uur varen er pramen tussen de Prinsentuin en de Froskepôlle v.v. Tijdens het praamvaren wordt er verteld over de omgeving.

Er loopt een prachtige fietstocht van de Froskepôlle, via de Potmarge, naar de Prinsentuin. De fietsroutes zijn te verkrijgen in de Froskepôlle.

De schapen van Schaap & co gaan al op donderdag 24 mei naar de Froskepôlle om daar te grazen. Op de Dag van het Park is er informatie over schapen, lammetjes en het belang van grazen. Ook zijn er schapendemonstraties.

Alle informatie en het volledige programma staat op www.leeuwarden.nl/dagvanhetpark2007.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden: 058 - 233 4002