Gemeente Sneek


Fietsroutenetwerk Zuidwest Fryslân gereed!
Het fietsroutenetwerk in Zuidwest Fryslân is komend pinksterweekend gereed. Vanaf dat weekend zijn bij diverse VVV's in Zuidwest Fryslân toeristische kaarten van de fietsroute te koop.

Het routenetwerk bestaat uit 620 kilometer en 181 knooppunten. Bij elk knooppunt is een informatiebord geplaatst met daarop verschillende opties voor het vervolgen van de route. Door de werkzaamheden aan de Prins Hendrikkade in Sneek is het netwerk hier echter nog tijdelijk onderbroken.

In opdracht van de acht gemeenten in Zuidwest Fryslân (Wymbritseradiel, Gaasterlân-Sleat, Sneek, Skarsterlân, Nijefurd, Bolsward, Lemsterland en Wûnseradiel) is in de afgelopen maanden door Grontmij | Vandertuuk en Folkersma Verkeerstechniek het fietsroutenetwerk in Zuidwest Friesland ontwikkeld.

Het fietsroutenetwerk wordt op 27 juni 2007 officieel geopend en op feestelijke wijze in gebruik genomen. Het netwerk wordt dan ook geïntroduceerd bij de toeristische ondernemers en andere genodigden.

Tegelijk met Zuidwest Fryslân is ook het fietsroutenetwerk van Zuidoost Fryslân gerealiseerd. De gebieden Noordoost- en Noordwest Fryslân zijn al enige tijd voorzien van een dergelijk systeem. De regio Midden Fryslân is momenteel gestart met de voorbereidingen en zal Fryslân uiteindelijk voorzien van een provinciedekkend fietsroutenetwerk.

© copyright 2007 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 24-5-2007