Vergroot festivalterrein Ribs&Blues 2007 in Raalte


Om verwachte 30.000 bezoekers te kunnen opvangen

RAALTE, 20070514 -- Tijdens Pinksteren zullen de bezoekers van het elfde Ribs&Blues festival in het centrum van Raalte (Overijssel) kunnen beschikken over een vergroot festivalterrein de Domineeskamp. Door de explosieve stijging van het aantal bezoekers bij dit gratis toegankelijke festival met elf bands (blues, bluesrock en Americana) uit de VS, Canada, Groot-Brittannië, België en Nederland groeide de behoefte aan meer ruimte voor de 30.000 verwachte bezoekers.

Bovendien zal er dit jaar een speciaal rolstoelplatform zijn waardoor ook mensen met een beperking alles kunnen meemaken, zo laat de organiserende stichting weten. Onlangs werd ook het contract met hoofdsponsor Rabobank al verlengd zodat de toekomst van het grootste bluesfestival van Oost- en Noord-Nederland de komende drie jaar verzekerd is.

De opzet van Ribs&Blues is ruim elf jaar geleden door de Raalter ondernemer Hans Reinders bedacht na een bezoek in downtown Chicago aan een open air muziekfestival met Americana (blues, cajun, folk, roots, etc.) . De door hem als bijzonder ervaren combinatie van muziek en smakelijke spareribs voor het hele gezin werd met veel succes overgezet naar Raalte.
Ook na elf jaar is de aankleding van het (vergrote) festivalterrein in de sfeer van het diepe zuiden van de VS met o.a. grillhouses en houten huisjes opgebouwd uit afvalhout, aangevuld met Sallandse gemoedelijkheid, een professionele organisatie en gedragen door meer dan 500 vrijwilligers (onder meer speelsters van handbaleredivisieclub GIBO Groep Kwiek) uit de eigen regio nog steeds heel bijzonder..

De anno 2007 relatief dure en luxe spareribs zijn overigens de in het vroegere agrarische Raalte ook zo populaire ribbetjes. Die in vroeger tijden zowel op het platteland van Nederland als in de VS als goedkoop voedsel van de arme plattelandsbevolking werden beschouwd.

De combinatie van bluesmuziek en spareribs/barbecue, in de loop der jaren aangevuld met activiteiten als Theaterland (straattheater uit binnen- en buitenland), Kids Corner (van pony rijden tot brood bakken voor de jongste bezoekers) en Adventureland (boom- en netklimmen voor de oudere jeugd) is bijzonder in Nederland. Ribs & Blues is inmiddels het grootste, gratis te bezoeken openlucht bluesfestival in Noord- en Oost-Nederland. Met een sterk groeiend aantal bezoekers uit West- en Zuid-Nederland maar ook uit het relatief dichtbij gelegen Duitsland. Vele honderden bezoekers verblijven het hele Pinksterweekeinde op de vele campings in de regio Salland, Vechtstreek en Twente om tijdens beide Pinksterdagen Ribs&Blues te kunnen bezoeken.


Informatie elfde Ribs & Blues Festival 2007 Raalte

DATA
Eerste Pinksterdag 27 mei, Tweede Pinksterdag 28 mei 2007

TIJDEN
Eerste Pinksterdag 27 mei: 13.00-01.30uur
Tweede Pinksterdag 28 mei; 13.00-20.30uur

TOEGANG;
Beide dagen gratis

LOCATIE
Festivalterrein Domineeskamp, centrum Raalte, Overijssel

INTERNET
www.ribsenblues.nl

AANTAL BEZOEKERS:
In 2006 naar schatting 25.000-30.000

INFORMATIE
Festivalterrein Domineeskamp ligt in hartje Raalte (West-Overijssel). Gratis parkeergelegenheid op loopafstand. Raalte ligt in de driehoek Zwolle-Deventer-Almelo. Per trein (Zwolle-Enschede, station op 600 meter van festivalterrein) en per bus (Deventer-Raalte, Zwolle-Raalte en Ommen-Raalte) goed bereikbaar. In de regio Salland/Vechtstreek zijn meerdere campings. Ribs & Blues is 27 mei (13.00-1.30uur) en 28 mei (13.00-20.30uur) gratis te bezoeken.

PROGRAMMA

Eerste Pinksterdag 27 mei vanaf 13.00uur:

Elliott Brood (Can.)
Scott McKeon (UK)
Guy Forsyth (USA)
Joanne Shaw Taylor (UK)
White Cowbell Oklahoma (Can.)
The Seatsniffers (B)
Daniel Lohues & Louisiana Blues Club (NL/USA)


Tweede Pinksterdag 28 mei vanaf 13.00uur:

Eric Steckel (USA)
Big Shampoo & The Hairstylers (NL)
Bettye LaVette (USA)
`Julian Sas plays Rory Gallagher' (feat. Garry McAvoy en Brendan O'Neill) (NL/UK)