Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Didam - garage afgebrand                                  |
Zaterdagmiddag 26 mei is rond 15.15 uur door nog onbekende oorzaak brand ontstaan in een aan een woning gebouwde garage aan de Koolmeesstraat. De garage is volledig afgebrand.

De brand is via de garage ook de woning van de eigenaar, een 53 jarige Didammer, ingetrokken en heeft de onderverdieping nagenoeg volledig vernield. In de garage werd door de eigenaar en zijn zoon regelmatig geklust aan auto's. De vrouw van de eigenaar was in huis toen ze rond 15.00 uur een knal hoorde in de garage. Door deze knal is het rolluik van de garage kapot gesprongen. De vrouw heeft nog geprobeerd de ontstane brand te blussen, maar ook de gewaarschuwde brandweer kon niet voorkomen dat de garage volledig uitbrandde. Drie auto's werden door buurtbewoners op tijd weggeduwd, maar drie andere auto's en drie bromfietsen zijn verbrand. De politie stelt een onderzoek in naar de mogelijke oorzaak van de brand.

|     |Winterswijk - gezamenlijke verkeerscontrole bij grens     |
De politie heeft samen met de KMAR en de Douane vrijdagavond 25 mei een algemene verkeerscontrole gehouden op de Vredenseweg en de Wooldseweg.

Er werd door de politie onder andere gecontroleerd op alcoholgebruik en snelheid. In totaal werden 107 blaastesten afgenomen. Eén bestuurder had net iets teveel gedronken en werd hiervoor aangehouden. Er werden 8 snelheidsovertredingen geconstateerd, de hoogst gemeten snelheid was 103 km/uur waar 80 km/uur is toegestaan. Verder werden onder meer de volgende boetes gegeven; 4x niet kunnen tonen van het rijbewijs. 1x niet dragen helm, 1x niet dragen gordel.

--Einde berichten--
---- --