Politie Limburg-Zuid
Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

1. Limburg Zuid
2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Renske Hamming
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( zondag 27 mei 2007
Opmerkingen ( geen

Heerlen; verdachte bekend overval taxichauffeur

Een 21-jarige man uit Heerlen heeft bekend op 24 mei 2007 een taxichauffeur onder bedreiging van een vuurwapen te hebben beroofd.
Bij het onderzoek naar die overval bleek dat de Heerlenaar op beelden van het cameratoezicht in Maastricht stond. De verdachte werd herkend en stond gesignaleerd. Op donderdagavond 24 mei werd hij op heterdaad aangehouden in verband met winkeldiefstal. De bedrijfsbeveiliging van een winkel aan de Promenade in Heerlen betrapte hem op het stelen van twee truien en waarschuwde de politie. In de tas die de verdachte bij zich had, lag ook een vuurwapen. Nadat de verdachte was gehoord voor de winkeldiefstal bleef hij vastzitten in verband met de overval. Ook deze zaak bekende hij. De beurs van de taxichauffeur is teruggevonden en een gedeelte van het gestolen bedrag. De Heerlenaar zit nog vast en zal komende dinsdag worden voorgeleid. Het vuurwapen dat de man had bleek een imitatievuurwapen te zijn.
NB hieronder het eerste bericht over de beroving
.
---
oud bericht!!!!! Hoort bij bericht hierboven !!!

Heerlen; taxichauffeur onder bedreiging van vuurwapen beroofd

In de nacht van woensdag op donderdag is rond 02:30 uur een 36-jarige taxichauffeur uit Maastricht op de Apollolaan in Heerlen beroofd van zijn beurs. Hij werd hierbij bedreigd met een vuurwapen.
De chauffeur had zijn klant opgepikt in Maastricht. Toen de verdachte op de Apollolaan vroeg te stoppen, deed de chauffeur dat waarna hij de meter stilzette. Ineens richtte de verdachte een vuurwapen op de chauffeur en eiste hij de beurs. De chauffeur gaf de beurs en moest vervolgens uit de auto wegrennen. De dader verdween in de richting van het centrum van Heerlen.
De politie heeft de zaak in onderzoek.
---

Maastricht; man aangehouden voor huiselijk geweld

Zaterdagmiddag is een 46-jarige man uit Maastricht aangehouden die ervan wordt verdacht zijn vriendin te hebben mishandeld. Hun twee jonge kinderen waren op dat moment thuis.
De politie is naar het adres gegaan toen zij een anonieme melding kregen over slaande ruzie waar kinderen bij betrokken zouden zijn. De man is in verzekering gesteld.
NB in verband met de privacy, helemaal in dit soort zaken, heb ik de straat niet aangegeven. Ook de leeftijd van de kinderen wil ik niet aangeven: beiden jonger dan 12.

Maastricht; vrachtauto in brand

In de nacht van zaterdag op zondag is de cabine van een vrachtauto uitgebrand.
De oplegger van de vrachtwagen bleef bespaard. Hierin zat meubilair. De brandweer verklaarde dat het zeil van de oplegger deels was opengemaakt. De brandweer gaat uit van brandstichting.

Landgraaf; Pinkpop verloopt rustig voor de politie tot nu toe

De politie heeft tot nu toe geen problemen gehad op het Pinkpopfestival. Ze merkt dat de zaterdag aanmerkelijk drukker was dan voorgaande jaren, omdat er meer kaarten voor het hele Pinkpop zijn verkocht. (in plaats van 1-dag kaarten)
Dit was met name te merken aan het aantal parkeerplaatsen dat gevuld was.
NB Op Pinkpop zal dinsdag ook nog teruggekomen worden.

Maastricht; ex-vriend aangehouden voor vernieling en bedreiging

Zaterdagmiddag stond de 43-jarige ex-vriend van een vrouw uit Maastricht haar op te wachten toen ze bij haar werk in Maastricht arriveerde. Hij trapte tegen haar scooter waardoor deze beschadigde.
Daarnaast schold de man het slachtoffer de huid vol en bedreigde hij haar. De vrouw kon op een gegeven moment een familielid bellen, die voor haar de politie waarschuwde. De Maastrichtenaar werd aangehouden en is in verzekering gesteld.

Schinnen; verdachte poging diefstal fiets aangehouden

In Oirsbeek is een 19-jarige jongen uit Schinnen aangehouden nadat hij een fiets had geprobeerd te stelen op de In de Pollack in Oirsbeek. Dit gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag.
De verdachte had het nodige gedronken en kon zijn eigen fiets niet vinden. Hierop pakte hij een andere fiets die afgesloten was. Om het slot te forceren liet hij de fiets een aantal keren vallen. Dit mocht niet baten, waarna hij de fiets in de struiken smeet. Een auto die daar ook geparkeerd stond, liep door deze actie krassen op.
Een 18-jarig meisje uit Schinnen was het niet met de aanhouding eens en liet dit blijken door de agenten uit te schelden. Zij werd aangehouden voor belediging.
Beiden zijn zaterdagochtend weer in vrijheid gesteld.

---- --