Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (27/05)

TILBURG, 27 mei 2007

Drugs in onderbroek van cafébezoeker

TILBURG: Een 25-jarige man uit Wijchen werd aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Zijn arrestatie vond plaats op 26 mei rond 02.00 uur toen hij een horecagelegenheid op de Heuvel wilde betreden. Hij weigerde de veiligheidsfouillering door de portier, waarbij de portier zag dat de man iets verstopte. Politie onderzoek wees vervolgens uit dat hij een kleine verpakking met wit poeder in zijn onderbroek verstopt had zitten. Vermoedelijk gaat het om cocaïne. Nader onderzoek door de technische recherche moet dat nog definitief vast stellen. De verdachte kreeg proces-verbaal voor het bezit van harddrugs.

TILBURG Zondagnacht 27 mei om 00.30 uur droeg horecapersoneel een 22-jarige Waalwijker over aan de politie. De man probeerde een Tilburgse horecagelegenheid aan de Heuvelring binnenkomen. Daarbij werd vastgesteld dat hij 31 pillen bij zich. Het ging om XTC-tabletten. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij verhoord op grond van de Opiumwet. De in beslag genomen pillen zijn door de technische recherche getest, waarbij bleek dat het om harddrugs ging.

Gestolen auto te koop aangeboden op Internet

TILBURG: Bij een woninginbraak aan de Hasseltstraat werd 19 mei jl. werden o.a. autopapieren en autosleutels buitgemaakt. Een 30-jarige Tilburgse deed bij de politie aangifte van het misdrijf. Het ging om een lichtgrijze Lancia. De gedupeerden zagen een paar dagen later de bewuste auto op Internet te koop staan. Een Tilburgs garagebedrijfje bood de auto te koop aan via een veilingsite voor de vraagprijs van
1.750,- De gedupeerde vrouw deed zich op zaterdag 26 mei voor als aspirant koper voor een proefrit en reed regelrecht met de auto naar het politiebureau. Toen de verkoper vervolgens verhaal kwam halen werd de 57-jarige Tilburger door de politie gearresteerd. In het politiebureau is de man verhoord. Hij bleek de auto, compleet met autopapier, te hebben ingekocht van een nog onbekende man. De verdachte is na verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie heeft de bewuste auto in beslag genomen en stelt een nader onderzoek in naar de nog onbekende man die de gestolen auto aanbood bij het garagebedrijf.

Arrestatie moeder op verdenking kindermishandeling

TILBURG: Na meldingen van buren ging de politie zaterdag 26 mei over tot de arrestatie van een 28-jarige vrouw uit Tilburg. Buren meldden dat de vrouw haar 12-jarige dochter mishandelde. De politie was ambtshalve op de hoogte dat moeder en kind al onder begeleiding van Bureau Jeugdzorg stonden. Zowel de moeder, als het kind, gaven aan dat een ruzie uit de hand was gelopen. Agenten stelden vast dat het kind overstuur was. Daarnaast waren er twee blauwe plekken en een ontvelling zichtbaar bij het meisje. De moeder is in het politiebureau verhoord waarbij bleek dat er sprake is van ernstige opvoedkundige problemen. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. Het kind is door de politie tijdelijk op een ander adres ondergebracht. Vanzelfsprekend is de Raad voor de Kinderbescherming daarover geïnformeerd.

TILBURG: Zaterdagavond 26 mei arresteerde de politie een 40-jarige inwoner van Tilburg nadat hij in huiselijke kring geweld pleegde. De man kreeg in een dronken bui ruzie met zijn 36-jarige vrouw. Hij gooide tijdens de ruzie met halve liter blikken bier. Een van de blikken raakte zijn vrouw, die daardoor licht gewond raakte. Een ander bierblik trof het gezicht van hun 10-jarige zoontje. Daarbij brak een hoektand van het kind af. De politie werd erbij geroepen, waarbij de vrouw aangifte deed tegen haar echtgenoot. De man is gearresteerd en in verzekering gesteld.

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de Kinderbescherming, Vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd.

Agenten grijpen autodief

TILBURG: Door een aanrijding te forceren konden agenten van de Tilburgse politie zaterdagmiddag 26 mei een autodief inrekenen. De verdachte reed rond het middaguur in een gestolen auto over de Ringbaan West. De rechtmatige eigenaar van de auto reed er achter en informeerde de politie over zijn locatie. De dief weigerde te stoppen, wat voor de politie reden was om hem klem te rijden. De dief botste daarbij achterop de politieauto. Hij ging er meteen te voet vandoor, maar moest het afleggen tegen de snelheid van de agenten. De VW Passat was op 5 april gestolen bij een autobedrijf aan de Lochtstraat. De verdachte deed zich voor als aspirant-koper en ging er zonder te betalen met de auto vandoor. Hij had de auto sindsdien gebruikt voor woon-werkverkeer, zo verklaarde hij tijdens het verhoor. Hij bleek overigens ook niet in het bezit van een rijbewijs. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en de gestolen auto is weer terug gegeven aan de eigenaar.

Arrestaties na openlijke geweldpleging

TILBURG: Vier verdachten zijn door de politie opgepakt, kort nadat zij een 23-jarige Rotterdammer mishandelden. Het geweld vond plaat op zondag 27 mei rond 05.00 uur op het Oude Lind / Von Weberpad in Tilburg. Het slachtoffer had zijn belagers kort tevoren naar de weg gevraagd, toen ze hem vervolgens achterhaalden en insloten. De man liep schoppen en klappen op. Vermoedelijk is er ook een steekwapen in het spel geweest, want het slachtoffer liep ook een snijwond in zijn buik en drie scheuren in zijn kleding. Op basis van de opgegeven signalementen kon de politie de vermoedelijke daders enkele minuten later al inrekenen. Het gaat om jongens van 15, 16 en 17 jaar oud, afkomstig uit Tilburg. De vierde verdachte is een 16-jarige inwoner van Eefde. Het viertal is in verzekering gesteld. In overleg met de Officier van Justitie is besloten dat zij a.s. woensdag worden voorgeleid bij de rechter-commissaris. De ouders van de minderjarige verdachten zijn door de politie geïnformeerd over de situatie.

Politie houdt toezicht in Tilburgse uitgaansleven

TILBURG: Politie, gemeente en horecaondernemers willen het uitgaan in de Tilburgse binnenstad veilig en gezellig houden. De politie treedt daarom op tegen verstoringen van de openbare orde, geweldsdelicten, vandalisme, en ander wangedrag.

In de nacht van vrijdag 25 mei op zaterdag 26 werd rond 05.10 uur een 22-jarige inwoner van Tilburg mishandeld op de Heuvelring. Agenten die in het Tilburgse centrum toezicht hielden, konden de vermoedelijke dader snel inrekenen. Het gaat om een 24-jarige man uit Sittard. In het politiebureau is van het slachtoffer een aangifte opgenomen. Hij had een kleine verwonding aan zijn linkerslaap. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Bikers van het politie bike-team spraken zaterdag 26 mei om 00.30 uur een dronken cafébezoeker aan. De man was al bij diverse horecagelegenheden geweigerd, waarbij hij zich uitermate agressief opstelde tegen de betreffende portiers. De agenten vroegen de man om zich te legitimeren. Omdat hij daaraan niet kon voldoen werd besloten om hem mee te nemen naar het politiebureau. De man ging daarop in gevecht met de agenten en sloeg een van de bikers twee met zijn vuist. De klappen kwamen terecht op de helm van de politieagent, waardoor er geen letsel ontstond. De man kon met gepast geweld onder controle worden gebracht en is daarna in het politiebureau verhoord. Hij kreeg proces-verbaal en is om 06.45 uur weer in vrijheid gesteld.

Zaterdag 26 mei 2007 arresteerde de politie om 03.00 uur drie personen op de Heuvel. Het trio bemoeide zich met het politieoptreden, toen een vriend werd aangesproken vanwege de uitgifte van vals geld. De mannen verhinderden een fatsoenlijk gesprek een man die in een horecagelegenheid afrekende met een vervalst biljet van 5,00. Ondanks herhaalde verzoeken bleven het drietal zich hinderlijk met de werkzaamheden van de agenten bemoeien en weigerde om weg te gaan. Dit leidde uiteindelijk tot hun arrestatie. Het gaat om drie mannen uit Wijchen in de leeftijden van 29, 29 en 31 jaar. In het politiebureau is proces-verbaal tegen de verdachten opgemaakt, waarna ze weer in vrijheid zijn gesteld. Onderzoek naar de persoon die met het valse bankbiljet betaalde, wees uit dat hij het tevoren als wisselgeld had gekregen en kennelijk te goeder trouw was.

Drie personen kregen het afgelopen weekend proces-verbaal vanwege belediging van politieambtenaren. Vier wildplassers gingen op de bon. Voor het gebruik van alcohol op de openbare weg maakte de politie twee processen-verbaal op. Vijf mensen die onnodig in een portiek hingen (waardoor overlast ontstond) kregen ook ieder een bekeuring.

Auteur: Jeroen Steenmeijer