Politie Drenthe
Zondag

Assen, 27-05-2007

Auto tegen boom
TYNAARLO - Een 41-jarige bestuurder uit Assen raakte zaterdagmiddag bij een eenzijdig ongeval gewond aan de Osbroekweg. Hij was in een bocht naar rechts, rechtdoor gereden en tegen een boom tot stilstand gekomen. De man was aanspreekbaar toen de politie kwam. De brandweer heeft het dak open geknipt en de bestuurder uit de auto gehaald. Hij is met letsel aan zijn hoofd per ambulance naar het UMCG gebracht. De verkeersongevallen analyse van de politie heeft sporenonderzoek verricht. (BPS 07-143960)

Rijden onder invloed
HOOGEVEEN - Een 34-jarige man uit Hoogeveen raakte zaterdagmorgen betrokken bij een eenzijdig ingeval op de Mr. Harm Smeengelaan. Hij verklaarde dat hij extra gas gaf in de bocht, waardoor de auto in een slip raakte en in de middenberm tegen een lichtmast tot stilstand kwam. Van de man is een blaastest afgenomen. Hij blies 340 ugl. Hij kreeg na overleg met Justitie een boete van ¤ 460,-. (BPS 07-143847)
ASSEN - Een 52-jarige vrouw uit Assen is zaterdagmiddag aangehouden na een aanrijding. Zij stond bij de kruising Selma Lagerloflaan/Maria in Campislaan te wachten. Omdat zij op een verhoging stond, rolde haar auto achteruit en botste tegen de auto van een 37-jarige man uit Assen. Er ontstond lichte schade. Bij de afhandeling gaf de vrouw aan dat ze niet langer kon blijven wachten en is weggereden naar huis. Toen agenten ter plaatse kwamen en het verhaal hadden aangehoord, zijn ze naar de woning van de vrouw gegaan. De andere bestuurder verklaarde dat de vrouw onvast ter been was en dat er misschien drank in het spel zou zijn. Er is een blaastest afgenomen en zij bleek te veel te hebben gedronken (het exacte promillage is nog niet bekend). (BPS 07-143941)
HOOGEVEEN - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 20-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. De jongeman reed op de Schutstraat en blies 125 ugl. De beginnende bestuurder verklaarde twee biertjes te hebben gedronken. (BPS 07-144044)
ZUIDLAREN - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 39-jarige man uit Kolham aangehouden. Hij verliet met een andere man een café en stapte in een auto. Omdat agenten vermoedden dat beiden onder invloed van alcohol verkeerden, hebben ze de bestuurder staande gehouden en vervolgens aangehouden. De bijrijder ging zich er mee bemoeien en werd lastig naar de agenten. Hierdoor zag de bestuurder kans om weg te rennen. Een diensthond van de politie vond de verdachte uiteindelijk terug in een tuin aan de Brink. De man blies maar liefst 945 ugl. Hij blijkt vaker met drank op achter het stuur te zitten en heeft geen geldig rijbewijs. De auto is achter het politiebureau gestald. (BPS 07-144074)
HOOGEVEEN - In de nacht van zaterdag op zondag is een 40-jarige man uit Hoogeveen aangehouden wegens het rijden onder invloed. Hij reed op de Matijsenstraat in de richting van de Griendtsveenweg. Op het bureau blies hij 405 ugl. De man is in januari ook aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij kreeg een boete van ¤ 460,- en is in de loop van de nacht naar huis gezonden. (BPS 07-144081)

Bekeuring wegens rijden zonder gordel
EMMEN - Agenten hebben zaterdagmiddag een19-jarige bestuurder uit Emmer Compascuum bekeurd wegens het rijden zonder gordel. Hij reed op de Meerdijk en haalde op het laatste moment nog even een andere bestuurder in. Hiervoor kreeg hij een waarschuwing. (BPS 07-143957)

Inbraak bij bedrijf
ELP - Tussen zaterdag 01.00 uur en zondag 8.00 uur is ingebroken bij een bedrijf aan de Dwarsweg. Er is onder meer geld ontvreemd en een personenauto. Het gaat om een grijze Mazda, type 6, sportbreak.Namens de eigenaar is aangifte gedaan. (BPS 07-144122)

Diefstal van diverse borden bij fabriek
MEPPEL - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarige en 26-jarige man uit Meppel aangehouden. Beide werden betrapt bij een oude gasfabriek aan de Dirk Jacobsstraat. De mannen hadden diverse borden los gemaakt, vermoedelijk met het doel deze te stelen. Beiden zijn ingesloten voor verhoor. (BPS 07-144084)

Inbraak in kermiskraam
MEPPEL - In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie een melding binnen van een inbraak bij een kraam op de kermis aan de Kromme Elleboog. Een getuige had vier jongens weg zien lopen. Op basis van een signalement is later een 20-jarige jongen uit Meppel aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor. In eerste instantie ontkent hij betrokken te zijn bij de inbraak. (BPS 07-144101)

Jongen aangehouden wegens mishandeling
NIJEVEEN - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige jongen uit Nijveveen aangehouden. Hij wordt er van verdacht twee meisjes van 16 en 17 jaar te hebben geslagen bij een discotheek in Beilen. Beide meisjes doen aangifte. De verdachte is ingesloten voor verhoor. Hij werd dichtbij zijn woning aangehouden. Op het bureau blies hij 420 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De verdachte heeft het rijden onder invloed bekend (hiervoor krijgt hij een davaarding), maar de mishandeling niet. Dit wordt nader uitgezocht. (BPS 07-144097)

Man aangehouden wegens niet voldoen aan bevel van politie
ASSEN - Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige man uit Assen aangehouden wegens het niet voldoen aan een bevel of vordering van de politie. Een groepje jongeren fietste op de linker rijstrook aan de Weiersstraat. De agenten vroegen de jongeren rechts op de weg te gaan fietsen. De 21-jarige man kwam verhaal halen en werd meerdere malen gevorderd weg te gaan. Hieraan gaf hij geen gehoor en is vervolgens aangehouden. De verdachte verzette zich bij zijn aanhouding. Na verhoor kreeg een boete van ¤ 110,-. (BPS 07-144042)

Wildplassers bekeurd
NIEUW AMSTERDAM - De politie heeft een 29-jarige man uit Veenoord en een 39-jarige man uit Nieuw Amsterdam bekeurd wegen wildplassen aan de Vaart. (BPS 07-144093)

Diefstal uit school
EMMEN - De politie onderzoekt een inbraak bij een school aan de Laan van de Eekharst. De inbraak vond plaats in de nacht van zaterdag op zondag. Onbekenden hebben o.a. twee beeldschermen en een digitale camera weggenomen. De school doet aangifte. (BPS 07-143802)

Gevaarlijk rijgedrag van motorrijder
TYNAARLO - Agenten hebben zaterdagavond op de Zuidlaarderweg een 40-jarige motorrijder uit Zuidlaren bekeurd. Hij reed op de Zuidlaarderweg on de richting van Zuidlaren en ging al slingerend een auto inhalen. Vervolgens reed hij al slingerend verder op de weg en gebruikte de gehele weghelft. Voorbij een rotonde gaf hij zo veel gas dat het achterwiel naar links en rechts uitbrak. Dit terwijl er uit tegengestelde richting een auto kwam aanrijden. De auto die achter hem reed, ging bewust op de remmen om afstand te houden. De verdachte verklaarde bij zijn aanhouding dat hij nieuwe banden had gekregen en dat hij deze even wilde testen. Hij kreeg een proces-verbaal. (BPS 07-143971)

7-jarig jongetje gewond na val van fiets
DIEVER - Op zondagmiddag rond half twee is een 7-jarig jongetje gewond geraakt nadat hij met zijn fiets over de kop is geslagen. Hij reed met zijn familie in het bos op de Doldersummerweg en was tussen de paaltjes aan het slalommen. Dit ging, na vele waarschuwingen van vader, lange tijd goed. Totdat de jongen over zijn fiets heen viel en een wond bij zijn lies opliep. Hij is per ambulance naar de huisartsenpost gebracht waar de wond is gehecht. (BPS 07-144147)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ramona Venema tel. 0592 - 45 1280.

Laatst gewijzigd 27-05-2007 15:09 | © Politie Drenthe