Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 27 mei 2007

Aangehouden na gooien met glas

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zondagochtend rond 03:00 uur op de Grote Markt twee mannen (25, 20) uit Bergen op Zoom aangehouden. Dit gebeurde nadat de twee ieder in een cafe een glas naar een het hoofd van een 25-jarige plaatsgenoot hadden gegooid. Een glas was raak. De andere miste het slachtoffer en kwam tegen de muur, waardoor twee andere bezoekers, buitenstaanders, aan hun hoofd gewond raakten. Het is nog niet duidelijk waarom de verdachten de glazen gooiden. De politie onderzoekt de zaak nog.

Aangehouden wegens softdrugs

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zondagochtend rond 00:30 uur op het Sint Catharinaplein een 40-jarige inwoner van Roosendaal en een 41-jarige man uit Hoogerheide aangehouden wegens softdrugs. De Roosendaler reed in een auto waar de politie 500 gram hennep in aantrof. Toen agenten bij de auto stonden, kwam de man uit Hoogerheide aanlopen en verklaarde dat het zijn auto was. Hierop werd hij ook aangehouden. De politie onderzoekt de zaak nog.

Aangehouden wegens baldadigheid

ROOSENDAAL: De politie heeft zondagochtend rond 00:30 uur in de Molenstraat een 15-jarige jongen uit Roosendaal aangehouden wegens baldadigheid. Even daarvoor zag de politie dat de jongen opzettelijk tegen verschillende vrouwen aanliep. Hiervoor kreeg hij een waarschuwing. Nog geen half uur later deed hij dit opnieuw meerdere keren. De maat was daarop vol en de jongen werd overgebracht naar het bureau. Na verhoor werd hij weer op vrije voeten gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Aangehouden na huiselijk geweld

ROOSENDAAL: De politie heeft zaterdagavond rond 22:45 uur in een woning in het Noord Westen van Roosendaal een 39-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden wegens huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 41-jarige vriendin in hun woning een blauw oog en een bloedneus te hebben geslagen. Tevens zou hij aan haar haren hebben getrokken. Het is nog onduidelijk waarom dit gebeurde. De man is gedurende het onderzoek van de politie in verzekering gesteld.

Aangehouden na belediging

ZEVENBERGEN: De politie heeft zaterdagavond rond 18:30 uur een 46-jarige inwoner van Willemstad aangehouden wegens belediging. De politie was gebeld nadat de man een woning in Zevenbergen niet wilde verlaten. Bij het zien van de agenten, maakte hij toch aanstalten te vertrekken, op zijn brommer. De politie had al snel in de gaten dat de man flink onder invloed was en gaven aan dat hij niet op zijn brommer mocht rijden omdat dat een gevaar voor zichzelf en overige weggebruikers zou opleveren. Toen hij toch wilde vertrekken, kreeg hij een schriftelijk rijverbod opgelegd. Hierop was de zaak wat de politie betreft afgehandeld. Maar toen de verdachte de agenten begon uit te schelden was de maat vol en werd de man aangehouden. Hij werd overgebracht naar het bureau en na verhoor weer vrijgelaten. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Aangehouden na rijden onder invloed

ROOSENDAAL: De politie heeft zaterdagochtend rond 02:45 uur op de Burg. Prinsensingel een 38-jarige automobiliste uit St. Willebrord aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Een blaastest wees op een waarde van 915 ug/l, waar maximaal 220 ug/l is toegestaan. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd. Justitie zal bepalen wanneer de vrouw deze terugkrijgt.

STEENBERGEN: Een 19-jarige beginnend bestuurder uit Steenbergen kon zijn rijbewijs inleveren nadat hij was gesnapt met rijden onder invloed. De man werd op de Westdam gecontroleerd. Een blaastest wees op een waarde van 495 ug/l, terwijl voor een beginnend bestuurder een maximale waarde geldt van 88 ug/l. Het rijbewijs wordt ingevorderd bij een waarde van 350 ug/l. Voor een gewone bestuurder is dit bij 570 ug/l. Jusitie zal bepalen wanneer de man zijn rijbewijs terugkrijgt.

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zaterdagmiddag rond 13:15 uur op de Meilust een 47-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Dit gebeurde nadat de man van een parkeerplaats van een supermarkt wilde wegrijden. Hij trapte naar eigen zeggen steeds het verkeerde pedaal in en reed tegen een paaltje en verschillende autos aan. Een omstander kon de man uit zijn auto trekken voordat deze meer schade zou veroorzaken. Een blaastest wees op een waarde van 1025 ug/l, waar maximaal 220 ug/l is toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

ROOSENDAAL: De politie heeft zondagochtend rond 03:30 uur op de Rector Hellemonsstraat een 47-jarige inwoner van St. Willebrord aangehouden. Een test wees op een waarde van 645 ug/l. De man kon zijn rijbewijs inleveren. Onderweg naar het bureau begon de man zonder aanleiding tegen de deur van het politievoertuig te schoppen en uitte hij bedreigingen in de richting van een ex van hem. Hierop werd besloten de man niet meteen naar huis te sturen maar hem even te laten afkoelen op het bureau. In de loop van de zondag werd hij na verhoor weer op vrije voeten gesteld. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Aangehouden na vernieling

ROOSENDAAL: De politie heeft zaterdagochtend rond 03:00 uur een 22-jarige man uit Roosendaal aangehouden in het Emile van Loonpark. Dit gebeurde nadat gezien was dat de man de buitenspiegel van een daar geparkeerde auto had afgetrapt. Na verhoor werd de man weer op vrije voeten gesteld. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Aangehouden op gestolen fiets

ROOSENDAAL: De politie heeft Vrijdagavond rond 20:15 uur op de Markt een 32-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden wegens diefstal of heling van een fiets. De fiets zou op 20 april 2007 gestolen zijn op de Markt in Roosendaal en toebehoren aan de dochter van een 47-jarige Roosendaler. Deze man zag vrijdagavond op de Markt de 32-jarige verdachte rijden op de fiets van zijn dochter. Hij herkende de fiets naar eigen zeggen met 100% zekerheid en hield de bestuurder aan. Deze wilde de fiets meteen teruggeven, maar de 47-jarige man vond dit te gemakkelijk en nam de verdachte mee naar het bureau. Daar werd duidelijk dat de fiets inderdaad gestolen was. De verdachte verklaarde de fiets geleend te hebben van een vriend. Na verhoor werd de verdachte weer op vrije voeten gesteld. De fiets is terug bij de rechtmatige eigenaar.

Aangehouden na tragisch ongeval

KLUNDERT: Eerder berichte de politie over een tragisch ongeval aan de Molenvliet, vrijdagmiddag rond 15:00 uur. Daarbij raakte een 50-jarige inwoner uit Zundert in eerste instantie zwaar gewond. Hij kon nog naar het ziekenhuis worden vervoerd, maar overleed aan zijn verwondingen in de loop van de avond in het Dijkzigt ziekenhuis in Rotterdam. Tijdens het laden van een container op een aanhangwagen was het slachtoffer, die wilde helpen bij het verwijderen van de staalkabels, tussen een achteruit rijdende bedrijfswagen en de aanhangwagen bekneld geraakt. De politie begon meteen een onderzoek en heeft in dat kader een 29-jarige inwoner van Rijsbergen aangehouden wegens het veroorzaken van een verkeersongeval met zwaar letsel als gevolg. Dit betrof de bestuurder van de achteruitrijdende bedrijfswagen. De man verklaarde een fout te hebben gemaakt, waardoor de wagen plotseling naar achteren was gereden en het slachtoffer beklemd raakte. Na verhoor werd de man, die erg geschrokken was, weer vrijgelaten. De politie zal proces-verbaal opmaken en versturen naar Justitie.

Winkeldieven aangehouden

ROOSENDAAL: De politie heeft vrijdagmiddag rond 14:45 uur in de Laan van Brabant twee vrouwen aangehouden wegens winkeldiefstal. Een 20-jarige Bredase en een 19-jarige Roosendaalse probeerden uit een supermarkt samen vijf flessen champagne te stelen. Ze rekenden wel andere goederen af, maar niet de champagneflessen, die ze in een tas hadden gedaan. Dit werd echter gezien door medewerkers, die de politie inschakelden. De vrouwen kregen na verhoor op het bureau een dagvaarding mee.

Aangehouden zonder rijbewijs

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft vrijdagmiddag rond 13:45 uur op de Burg. Stulemeijerlaan een 42-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden. Dit gebeurde nadat uit een controle bleek dat hij zijn motorvoertuig bestuurde zonder dat hij een motorrijbewijs had. Ook kon hij zich niet legitimeren. Daarnaast had hij een niet goedgekeurde helm op. De man kreeg bekeuringen voor deze feiten. Als hij nog een keer gesnapt wordt, zal zijn motor in beslag worden genomen.

Auteur: Manfredi Mauro