Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Breda

BREDA, 27 mei 2007

Aangehouden na inbraak in bedrijf

BREDA: De politie heeft dankzij een oplettende getuige zondagochtend rond 03:30 uur meteen een bedrijfsinbraak aan de Haagdijk kunnen oplossen. De dader betrof een 24-jarige inwoner van Hank.

De verdachte gooide een fiets door het raam van een winkel om op die manier binnen te kunnen komen. Hierdoor werden verschillende omwonenden wakker. Eentje van hen zag de dader naar buiten komen met goederen in zijn handen. De verdachte liep de Diepstraat in en kwam kort daarna teruglopen zonder goederen en ging weer de winkel binnen. Een andere getuige was zo alert een videocamera te pakken en het misdrijf te filmen. Zo kwam onder andere de verdachte in beeld terwijl hij de winkel uit kwam lopen. Na een korte zoektocht door de politie werd de verdachte aangehouden. De verdacht is in verzekering gesteld en de politie onderzoekt de zaak nog verder.

Aangehouden na poging inbraak

BREDA: De politie heeft zondagochtend rond 00:30 uur op de Belcrumweg een 41-jarige Brit en een 37-jarige Bredanaar aangehouden wegens poging tot inbraak in een bedrijf. De twee waren met hun voertuig verschillende keren langs een bedrijf aan de Belcrumweg gereden. De Brit stapte vervolgens uit en schopte tegen een ruit aan, met de bedoeling deze in te trappen. Er ontstond wel een barst in de ruit, maar hij brak niet. Dit werd gezien door een oplettende getuigde die de politie alarmeerde en fotos maakte van de verdachte auto. Dit konden de mannen aanhouden. Ze zijn in verzekering gesteld, gedurende het onderzoek van de politie.

Aangehouden wegens rijden onder invloed

BREDA: De politie heeft zondagochtend rond 01:00 uur op de Schippersdonk een 53-jarige Bredase aangehouden wegens rijden onder invloed. Dit gebeurde nadat agenten zagen dat de auto voor hen slingerend over de weg reed en ook steeds onnodig in snelheid varieerde. Een blaastest wees op een waarde van 675 ug/l, waar een maximale waarde van 220 ug/l is toegestaan. De vrouw kon haar rijbewijs inleveren.

BREDA: De politie heeft zondagochtend rond 05:30 uur in de Sophiastraat een 42-jarige automobiliste uit Zundert aangehouden wegens rijden onder invloed. Dit gebeurde nadat agenten zagen dat de vrouw slingerend over de weg reed en ook steeds onnodig in snelheid varieerde. Een blaastest wees op een waarde van 720 ug/l, waar een maximale waarde van 220 ug/l is toegestaan. De vrouw kon haar rijbewijs inleveren.

Aangehouden wegens winkeldiefstal

BREDA: De politie heeft zaterdagmiddag rond 14:00 uur in de Ginnekenstraat een 17-jarige jongen uit Oudenbosch aangehouden wegens winkeldiefstal. De jongen probeerde uit een winkel een kledingstuk ter waarde van 75 euro te stelen. Hij had het kleding stuk in een pashokje onder zijn eigen kleding aangetrokken. Dit werd echter opgemerkt door personeel van de winkel. Die schakelden de politie in. Tegen de jongen zal proces/verbaal worden opgemaakt.

BREDA: De politie heeft zaterdagavond rond 18:15 uur aan de Kruisvoort een 53-jarige inwoner van Oosterhout aangehouden wegens winkeldiefstal. De man had een mp3-speler uit de verpakking gehaald en deze in zijn binnenzak gedaan. Hierna probeerde hij de winkel te verlaten, maar zijn actie werd gezien door een medewerker. De man kreeg van de winkel een winkelverbod van een jaar uitgereikt. Daarnaast kreeg hij een dagvaarding mee. Na verhoor werd hij vrijgelaten.

Aangehouden wegens diefstal

BREDA: De politie heeft zaterdagochtend rond 10:15 uur in de Burg. Middelaerlaan een 28-jarige inwoner van Breda aangehouden wegens diefstal van metalen.

Een agent zag even daarvoor dat een hek openstond van een bouwterrein in bovengenoemde straat. Op dat bouwterrein worden woningen gesloopt en de agent wist dat er eerder in de week verschillende keren was ingebroken op het terrein. Toen waren metalen keukenbladen en andere metalen voorwerpen gestolen. Uit onderzoek van die incidenten bleek dat er steeds een fiets met blauwe krantenfietstassen was gesignaleerd. De agent zag de fiets nu ook staan en besloot te gaan kijken. Op het bouw terrein trof hij de 28-jarige verdachte aan, die bezig was de zinken dakgoot te verwijderen. Verschillende onderdelen van de dakgoot lagen reeds op de grond. De man had een rugtas bij zich met gereedschap. Hij bekende meteen de strafbare feiten. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar werd hij in verzekering gesteld. Van de woningbouw vereniging, de eigenaar van de sloopwoningen, is aangifte opgenomen. In de loop van de zondag is de Bredanaar weer in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Stappen in Breda

BREDA: De politie heeft dit stapweekend in totaal zeven aanhoudingen verricht. Vrijdag op zaterdag was het met name erg druk in de Reigerstraat, waar verschillende feesten waren. Zaterdag op zondag was het heel rustig. Toen verrichte de politie twee aanhoudingen wegens verstoring van de openbare orde.

Zaterdagochtend werd naast twee aanhoudingen wegens verstoring van de openbare orde en een voor belediging van een agent, ook rond 03:15 uur in de een 17-jarige Bredanaar aangehouden in de Reigerstraat die een portier zou hebben bedreigd. Een 19-jarige Bredanaar werd rond 00:45 uur in de Nieuwstraat aangehouden wegens het bezit en gebruik van harddrugs. Hij bleek vijf gram speed op zak te hebben en een kleine hoeveelheid cocaïne. Na verhoor werd de man weer op vrije voeten gesteld. Hij beloofde in zijn verklaring nooit meer drugs te zullen gebruiken. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Aangehouden wegens huiselijk geweld

BREDA: De politie heeft vrijdagavond rond 23:15 uur een in een woning in de wijk Princenhage een 46-jarige Bredanaar aangehouden wegens huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 46-jarige vrouw te hebben mishandeld. Hij zou haar bij haar armen door de kamer hebben gesleept, bij haar keel hebben gepakt en haar hebben geslagen in haar gezicht. Ook zou hij een bord met eten door de kamer hebben gegooid. De vrouw wist de politie te bellen. Die kon de man aanhouden en overbrengen naar het bureau. Hij is gedurende het onderzoek van de politie in verzekering gesteld en zal dinsdag worden voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Rijden tijdens ontzegging

ETTEN-LEUR: De politie heeft vrijdagmiddag rond 16:45 uur in de Ecustraat een 23-jarige automobilist uit Roosendaal aangehouden. Dit gebeurde nadat agenten zagen dat de man een vervangend kentekenplaat had, dat in april was verlopen. Later bleek dat het voertuig niet verzekerd was en dat de man geen rijbewijs had, daar deze ontzegd was. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Auteur: Manfredi Mauro