Lijst Smolders Tilburg
Postbus 1037
5004BA Tilburg
www.lijstsmolders.nl

LIJST SMOLDERS TILBURG

Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Tilburg

Betr.: Vragen ex. art. 47 Reglement van Orde 27 mei 2007

Herdenking Indiëmonument te min voor College van B&W!!

Overal ter wereld zijn ze te vinden, Dubai, Marokko, China, Tanzania enz. en dan bedoel ik het college van B&W van Tilburg. Sinds de Lijst Smolders in de raad aanwezig is weten de Tilburgers dat voortaan ook maar al te goed. Dat is geen lekken maar gewoon de informatie verstrekken waar de Tilburgers recht op hebben! Het College wordt in de wandelgangen ook al het College van Buitenlandse Zaken (CBZ) genoemd!
Uw aanwezigheid over de gehele aardbol staat in schril contrast met de afwezigheid bij de herdenking van 60 Tilburgse oorlogsslachtoffers in het voormalig Nederlands Oost-Indië die nooit zijn teruggekeerd en hun geliefde en dierbaren in ondragelijk verdriet en pijn hebben moeten achterlaten. Deze dierbaren, hun nageslacht en de kameraden heeft u met door uw afwezigheid op 'n verschrikkelijke wijze geschoffeerd! Blijkbaar was dat teveel gevraagd en zelfs een bloemetje kon er niet af! In de volle Heuvelse kerk en later tijdens de plechtigheid bij het monument werd in zeer kritische bewoordingen de afwezigheid van het Tilburgse College van Burgemeester en Wethouders veroordeeld en dat was geheel terecht naar de mening van de Lijst Smolders. De herdenking heeft dan ook grote indruk gemaakt op onze fractieleider. De afwezigheid van 'n afgevaardigde van het College was echt gênant en staat in schril contrast met een zeer grote en gewichtige aanwezigheid vanuit het Ministerie van Defensie!

Een en ander noopt ons tot het stellen van onderstaande vragen,
1. Waarom heeft u besloten om niet meer aanwezig te zijn bij deze herdenking terwijl u wel bereid bent helemaal in Afrika boompjes te gaan planten in Matagalpa en ook tijd heeft voor vele andere dure en tijdrovende (snoep)reisjes?
2. Bent u zich ervan bewust dat deze plechtigheid heel erg leeft onder een bepaald deel van de Tilburgers? (en dat deel is groter dan u denkt)
3. Zo ja, waarom neemt u dan niet de moeite om daar aanwezig te zijn, of had op zijn minst een bloemetje gestuurd?
4. Wie van uw College, gaat het laatste jaar voor de verkiezingen wel naar deze plechtigheid?

Hans Smolders, Peter van den Hoven, Patrick v/d Wijgert, Arjen Roos, Harrie de Swart

---- --