KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

28-5-2007

Twee Nederlandse teams in de Medal race 470 dames

Marcelien de Koning en Lobke Berkhout werden in de Medal race voorbij gegaan door Lisa Westerhof en Merel Witteveen. Dit laatste duo werd zevende en de huidige wereldkampioenen voeren als negende team over de meet.

De Breitling Regatta is de eerste internationale race waar met boegnummers gevaren wordt. Dat is heel erg wennen voor de zeilers die altijd op het scherpst van de snede willen starten en altijd een neusje voor willen hebben.

Zijn jullie daar de dupe van geworden? De Koning en Berkhout staken hand in eigen boezem. We hebben niet goed gevaren deze week en het zat zeker niet altijd mee, zei Lobke Berkhout.

Marcelien de Koning voegde daar aan toe: Maar we zijn ook twee keer gediskwalificeerd voor te vroeg starten. Als we niet twee van valse starts gehad hadden, stonden we gewoon in de top drie. We moeten in elk geval onze manier van starten aanpassen.

Lisa Westerhof en Merel Witteveen waren tevreden. Onze eerste Medal race samen. We boeken veel progressie en we maken grote stappen. Dus het is logisch dat we een keer in de buurt van onze concurrenten komen. En het is ook heel leuk om er een keer voor te liggen, zei Lisa Westerhof.

De twee teams bereiden zich op een verschillende manier voor op het WK in Cascais. De nieuwkomers hebben nog wedstrijdritme nodig en varen begin juni het EK in Thessaloniki, Griekenland (4 tot en met 10 juni). De Delta Lloyd Kernploeg leden Koning en Berkhout gaan direct op trainingsstage naar Cascais en richten zich alleen maar op het WK.

Voor alle uitslagen zie www.breitlingregatta.org