Verzamelberichten zondag

's-Hertogenbosch, 27-05-2007

Brand in restanten van sporthal

Boxtel - Zondagochtend is er brand uitgebroken in de restanten van de leegstaande sporthal "Den Haagakker" aan de Beneluxlaan in Boxtel. Het betrof een zeer grote uitslaande brand met grote rookontwikkeling. De politie heeft daarop de directe omgeving van de brand afgezet en omwonenden via geluidswagens laten weten ramen en deuren te sluiten. De brandweer heeft de brand geblust en kon rond 12.45 uur het sein 'brand meester' geven. De brandweer heeft direct in de omgeving verschillende metingen verricht en constateerde geen gevaar voor de volksgezondheid.

De politie heeft een uitgebreid buurtonderzoek ingesteld. Politie en brandweer sluiten brandstichting niet uit. De gemeente heeft omwonenden geïnformeerd en geeft informatie via de website www.boxtel.nl .

Automobilist overleden bij eenzijdig verkeersongeval

Heeswijk Dinther - Zondagochtend is bij een eenzijdig verkeersongeval aan de Heibloemsedijk een 21-jarige man uit Heeswijk Dinther overleden. De automobilist reed in de richting van de Laageindsedijk toen hij door onbekende oorzaak aan de linkerzijde van de weg tegen een boom tot stilstand kwam. Het slachtoffer is ter plekke overleden.

Politie houdt pinpasdieven aan

Uden - Vrijdagmiddag zijn in de Galerij een man en een vrouw aangehouden. De 36-jarige vrouw uit Antwerpen en de 25-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats probeerden met een gestolen pinpas audiovisuele apparatuur te kopen. Medewerkers van de winkel waarschuwden de politie. De pinpas bleek eerder deze middag op de Markt te zijn gerold. De verdachten zijn voor nader onderzoek inverzekeringgesteld.

Politie houdt auto-inbreker aan

's-Hertogenbosch - In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie de melding van oplettende buurtbewoners dat een persoon aan het inbreken was in verschillende geparkeerd staande auto's aan De Korenaar. Ter plaatse heeft de politie een 32-jarige man uit Vught aangehouden. De man had diverse goederen bij zich die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn, waaronder een autoradio. De verdachte is voor nader onderzoek inverzekeringgesteld.

Politie pakt huiselijke geweld aan

Rosmalen - Vrijdagavond is in Fort Prins Willem een 38-jarige Bosschenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn ex-vriendin te hebben mishandeld en haar te hebben bedreigd. Tevens pleegde hij vernielingen in de woning waar de vrouw op dat moment verbleef. Zowel de vrouw als de verdachte moesten zich in het ziekenhuis laten behandelen aan verwondingen. De Bosschenaar is voor nader onderzoek inverzekeringgesteld.

's-Hertogenbosch - Zaterdagavond zijn in de Hadewychstraat drie mannen aangehouden. De politie kreeg de melding van een vechtpartij tussen verschillende familieleden. De mannen in de leeftijden van 41, 50 en 52 jaar uit 's-Hertogenbosch en Vught zijn aangehouden. De aanleiding van de vechtpartij is nog onbekend. De verdachten zijn voor verhoor ingesloten.

Politie neemt harddrugs in beslag

's-Hertogenbosch - Vrijdagmiddag is in de Copernicuslaan een 37-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. De man had een kleine hoeveelheid cocaïne bij zich. De Bosschenaar is ingesloten en de drugs zijn inbeslaggenomen.

Veghel - In de nacht van zaterdag op zondag is in de Hiddes de Friesstraat een 25-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. De verdachte had een hoeveelheid harddrugs bij zich en agenten troffen in de auto van de man een aantal goederen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De Veghelaar is voor nader onderzoek inverzekeringgesteld.

Aangehouden met inbrekerswerktuig

Uden - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in de Wilhelminastraat twee mannen aangehouden. Surveillerende agenten controleerden de auto met daarin de 35- en 24-jarige mannen uit Nijmegen. In de auto lagen inbrekerswerktuigen en de 24-jarige man bleek nog een boete van ruim 470 euro te hebben openstaan. Beiden zijn ingesloten in het politiebureau.

Aanhoudingen na vernieling en openlijke geweldpleging

Sint Anthonis - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn op de diverse locaties rondom de Brink in totaal vijf personen aangehouden. Vijf jongeren in de leeftijd van 15 tot 20 jaar uit Venray pleegden onder andere vernielingen aan prullenbakken, sloegen een omstander met een riem en weigerden te vertrekken op bevel van politie. Allen zijn overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek en verhoor naar de toedracht en aanleiding.

Berlicum (NBr) - Zaterdagavond kreeg de politie de melding van een grote vechtpartij aan de Muldershof. De politie heeft in de Hoogstraat een 17-jarige jongen uit Berlicum aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze vechtpartij. Hij zou een 21-jarige vrouw uit Schijndel hebben geschopt en geslagen. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de aanleiding en toedracht van deze openlijke geweldpleging.

Politie onderzoekt beroving

Uden - Zaterdagavond rond 21.40 uur is in de Eikenwal een 44-jarige man uit Uden beroofd. De man had zojuist zijn auto geparkeerd en liep in de richting van een woning toen hij door twee onbekende personen werd bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De daders gingen er met sleutels en de auto van de Udenaar vandoor in de richting van de Hoevenseweg en verder richting Zeeland. De politie heeft een (buurt)onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Uden via 0900-8844 (lokaal tarief).

Politie neemt mes in beslag

's-Hertogenbosch - In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie kreeg de melding van een mishandeling en dat een persoon mogelijk in het bezit zou zijn van een mes. Ter plaatse is op de Parade een 19-jarige Bosschenaar aangehouden. Zijn mes is inbeslaggenomen. De verdachte is voor nader onderzoek inverzekeringgesteld.

Automobilisten aangehouden na veroorzaken verkeersongeval en rijden onder invloed

Sint Anthonis - Zondagochtend zijn als gevolg van een verkeersongeval drie personen gewond geraakt. De 22-jarige bestuurder uit Nijmegen reed op de Dr Verbeecklaan richting Sint Anthonis en is aan de rechterzijde van de weg tegen een boom gereden en vervolgens aan de linkerzijde van de weg tot stilstand gekomen. De bestuurder is aangehouden; hij verkeerde vermoedelijk onder invloed van alcohol. De brandweer heeft twee andere inzittenden uit de auto geknipt. De traumaheli is ter plaatse gekomen. De 21-jarige man uit Nijmegen en de andere inzittende (geen gegevens bekend) zijn zwaar gewond overgebracht naar ziekenhuizen in Nijmegen en Venlo. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Uden - Zondagochtend is in zijn woning een 25-jarige Udenaar aangehouden. De automobilist reed eerder deze ochtend op de Rondweg toen hij de macht over het stuur verloor en in de sloot tot stilstand kwam. De man heeft vervolgens de plaats van het ongeval verlaten. Na het afnemen van een blaastest bleek de automobilist onder invloed van alcohol te verkeren. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Politie onderzoekt brandstichting

's-Hertogenbosch - In de nacht van zaterdag op zondag is er brand gesticht in een geparkeerd staande auto in de Ereprijsstraat. De binnenkant van de auto werd door de brand vernield. De politie heeft direct ter plaatse een (technisch) onderzoek ingesteld.



Laatst gewijzigd 27-05-2007 18:41 | © Politie Brabant-Noord