Arenden boven Tilburg


TILBURG, 20070521 -- Tijdens de Valkerij & Natuurbeurs in Tilburg zijn dit jaar familieleden te zien van de in de Oostvaardersplassen broedende Europese Zeearend en ook de recent Nederland onveilig makende Witrug Gier zullen tijdens de beurs het luchtruim kiezen. Het thema van de Valkerij & Natuurbeurs sluit ieder jaar weer aan op sfeer en uitstraling van de beurs. Het leven van de valkeniers heeft vele onverwachte kanten. Voor 2007 is het thema 'Hoog & Snel'.

'Hoog' omdat in 2007 tijdens de demonstraties niet alleen de arenden boven Tilburg zweven maar vooral ook door de valken die richting de wolken zullen vliegen. Gedurende de dag zijn er verschillende demonstraties en shows in de demonstratiering die het Hoge & Snelle aspect van de valkerij laten zien. De valkeniers tonen ze met gepaste trots aan de toeschouwers.

'Snel' vanwege de spectaculaire stootduiken die de valken maken op de loer. De hoge vlucht zoals het werk met de valk wordt genoemd ademt de gehele ambiance die de valkerij vertegenwoordigt.

De Valkerij & Natuurbeurs is een ontspannen en gezellige beurs met als hoogtepunten de roofvogeldemonstraties, presentaties met veel verschillende roofvogels en natuurlijk een gevarieerd aanbod aan materialen die de standhouders uit Noord Europa presenteren. Zoals te doen gebruikelijk in Bourgondisch Brabant zullen ook de pinten en culinaire geneugten niet worden vergeten.

De beurs luidt het begin van de zomer in nadat de valkeniers hun wildbeheerverplichtingen achter de rug hebben en eindelijk tijd vinden om elkaar weer te ontmoeten.

Op de Valkerij & Natuurbeurs bieden bedrijven producten aan op het gebied van valkerij, roofvogels en natuur, zoals telemetrie, valkerij boeken, leer, tuigage, vogelboeken, voer, lifestyle, woning decoraties en outdoorartikelen. Kunstenaars presenteren schilderijen en foto's. Vogelwerkgroepen en andere non-profit organisaties geven een overzicht van hun activiteiten.

De kinderen kunnen zich laten schminken als kerkuil of roofvogel en beleven spannende momenten dichtbij de roofvogels, gaan braakballen pluizen of genieten van de vele dieren in het park. Er is een groot terras vanwaar men de verrichtingen van de valkeniers op het 'vliegveld' kan volgen.

Datum Beurs: 27 mei 2007
Locatie Beurs: Dierenpark De Oliemeulen, Tilburg
www.valkerij-natuur.nl