Ingezonden persbericht


p e r s b e r i c h t

Utrecht, 12 april 2007

Ontdek nieuw talent!

Studenten faculteit theater utrecht presenteren eindexamenwerk

Een nieuwe lichting studenten van de faculteit Theater van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) studeert af. Eindexamenwerk van alle studenten wordt getoond van 28 mei t/m 30 juni 2007. Alle disciplines van theatermaken komen aan bod: Acting, Writing for Performance, Theatre and Education, Theatre Design en Design for Virtual Theatre and Games. Ruim een maand lang zijn er voorstellingen, presentaties en exposities te zien van de jonge theatermakers in het Akademietheater en in Huis a/d Werf te Utrecht.

Acting
De eindexamenvoorstelling van de acteurs speelt van 15 tot 20 juni in het Akademietheater en wordt dit jaar geregisseerd door Gerardjan Rijnders.
Daarnaast spelen drie theatermakers hun zelf gemaakte voorstelling in Huis a/d Werf en in het Akademietheater op 12 t/m 15, 21 & 22 juni. Theatre Design
Theatervormgevers exposeren hun werk in Huis a/d Werf van 8 t/m 10 juni. Writing for Performance
Theatrale lezingen van het eindexamenwerk van de schrijvers door acteurs van theatergroep ELS Inc. op 25 & 27 juni in het Akademietheater.
Design for Virtual Theatre and Games
Digitaal werk en voorstellingen van de digitale theatermakers zijn te bezichtigen in het Akademietheater van 6 t/m 8 en 27 & 28 juni. Theatre and Education
De docerend theatermakers en docenten drama tonen hun eigen voorstellingen tijdens het regiefestival (28 mei t/m 2 juni) en presenteren hun eindexamenonderzoek eind juni o.a. in het Akademietheater.

Akademietheater, Janskerkhof 17 en Huis a/d Werf, Boorstraat 107 te Utrecht.
Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Actuele informatie en kaarten reserveren: www.hku.nl/ontdeknieuwtalent

De faculteit Theater biedt de volgende opleidingen: BTh Acting, BTh Writing for Performance, BTh Theatre, Bed Theatre and Education, BDes Theatre Design, BAT Design for Virtual Theatre and Games. De Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) biedt meer dan 50 afstudeerrichtingen, maar ook basis-/vooropleidingen, voortgezette kunstopleidingen, masteropleidingen en cursussen. Aan de HKU studeren meer dan 3500 studenten.

NOOT VOOR DE REDACTIE/