NCRV

James Herriot

Populaire Britse dierenartsserie James Herriot weer terug bij NCRV

Maandag 28 mei
Nederland 2, 17.30 uur

Vanaf maandag 28 mei tot en met 9 juli zendt de NCRV elke werkdag de populaire Britse serie James Herriot (originele titel: All creatures great and small) uit. In de serie staan de belevenissen centraal van de plattelandsdierenarts James Herriot. James Herriot werd eerder uitgezonden door de NCRV in de jaren tachtig.

Yorkshire, eind jaren dertig: de net afgestudeerde dierenarts James Herriot gaat werken in een dierenartspraktijk in het pittoreske dorpje Darrowby. James is enthousiast en gedreven, vooral door zijn kennis van de nieuwste medicijnen. Maar op het platteland van Yorkshire lijkt het alsof de behandeling van zieke dieren nog stamt uit de Middeleeuwen. En de plaatselijke bevolking moet weinig hebben van deze jonge dierenarts. James heeft al zijn kennis, maar vooral menselijke vaardigheden, nodig om in de gunst van de âlocalsâ te komen. En de gunst van zijn collegaâs: de oudere dierenarts Siegfried Farnon en zijn jongere broer Tristan.

In de hoofdrollen onder meer: Christopher Timothy (James Herriot), Robert Hardy (Siegfried), Peter Davison (Tristan) en Carol Drinkwater (Helen Alderson). De tv-serie James Herriot is gebaseerd op de romans van de Engelse schrijver/dierenarts James Herriot, pseudoniem van James Alfred Wight.