Gemeente Bussum

Bussumse verenigingen houden Anjercollecte

Van maandag 28 mei tot en met zaterdag 2 juni aanstaande wordt weer de jaarlijkse Anjercollecte gehouden

Diverse Bussumse verenigingen komen dan uw bijdrage vragen voor het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds steunt projecten op het gebied van cultuur en natuurbehoud in heel Nederland: dit zijn bijvoorbeeld projecten op het gebied van muziek, culturele vorming, beeldende kunst, theater, letteren, wetenschap, monumentenzorg en natuurbehoud.

Steun nog steeds hard nodig

De inkomsten die de Anjerfondsen en het Prins Bernhard Cultuurfonds via deze actie verkrijgen, worden volledig uitgekeerd in de vorm van subsidie. In de provincie Noord-Holland (behoudens Amsterdam, dat een eigen fonds heeft) werd in 2006 EUR 162.575 bijeengebracht. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland kon in 2006 aan 270 projecten op het gebied van cultuur en natuurbehoud subsidie verlenen. In totaal was daarmee een bedrag van EUR 753.650,--. gemoeid. Omdat het aantal subsidieverzoeken stijgt en de gevraagde bijdragen hoger worden, is het van groot belang dat de inkomsten die via de collecte binnenkomen evenzeer stijgen. Uw bijdrage is dus zeer welkom!

Keurmerk

Het collectemateriaal wordt voorzien van het keurmerk dat het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Anjerfondsen eind 1996 hebben verworven. Om voor dit keurmerk in aanmerking te komen, moet een fonds aan vele voorwaarden voldoen. Een van de belangrijkste is dat de kosten die een fonds maakt voor de fondsenwerving, maar een klein percentage van de opbrengst mogen bedragen. Het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Anjerfondsen zitten zelfs ruim onder dat percentage. U kunt er dus zeker van zijn dat uw geld naar het goede doel gaat!

Bussumse verenigingen

Een derde van de opbrengst mag elke collecterende vereniging houden! U kunt de Anjeractie helpen via de collecte of door geld te storten op gironummer 5050 t.n.v. Anjeractie. Uw gift ondersteunt dus de landelijke cultuur, maar ook plaatselijke culturele activiteiten. Dit blijkt uit het geld dat verschillende verenigingen hebben ontvangen voor o.a. het houden van jeugdvoorstellingen.

De Bussumse verenigingen, die dit jaar collecteren, zijn: de muziekverenigingen Crescendo, Prins Mauritsband, ViJos, St. Jozef en Toonkunst Bussum; de zangverenigingen Chr. Oratoriumvereniging en Kamerkoor Capricciata; de toneelverenigingen Het Goois Toneel, De Schakel en Kameleon; de ierenhoudersvereniging Bijenvereniging Bussum e.o.

Alle collectanten van de Anjeractie hebben een legitimatiebewijs bij zich.