Ingezonden persbericht


Persbericht 07-11
Veertiende Biesbosch-Lentefeest op tweede pinksterdag

Dordrecht, 4 mei 2007

Voor de veertiende keer organiseert Biesboschcentrum Dordrecht op tweede pinksterdag , 28 mei a.s. , het Biesbosch-Lentefeest.. Het feest is bedoeld voor inwoners van de Drechtsteden die willen kennismaken met de Hollandse Biesbosch. In het hele recreatiegebied zijn tal van activiteiten om de Biesbosch beter te leren kennen.

Wandelroute
Door het recreatiegebied is een wandelroute uitgezet met een wedstrijdelement. Onderweg is van alles te beleven: van lammetjes aaien bij de schaapskudde tot een demonstratie kettingzagen en van een theatervoorstelling tot modelbouwbootjes in de zwemvijver.

Natuur- en ambachtenmarkt. Op het veld achter het centrum is een Natuur- en ambachtenmarkt, met onder meer demonstraties van allerlei oude ambachten die op de een of andere manier met de Biesbosch te maken hebben, zoals touwslaan en manden vlechten. Ook presenteren zich hier diverse natuurverenigingen uit de omgeving van Dordrecht.

Kinderactiviteiten
Jeugdtheaterschool Dordrecht treedt op met de voorstelling 'Storm', geïnspireerd door de legende van 'Het meisje en de kat' en de St. Elizabethsvloed. De hele dag zijn er diverse doe-mee activiteiten voor kinderen, o.a. libellen vangen in een klamboe en mattenkloppers maken.

Roofvogels en modelbouw
De stichting RICO (Roofvogel Informatie Centrum en Opvang) geeft demonstraties met roofvogels. De vogels zijn de hele dag van dichtbij te bekijken. In de zwemvijver in het recreatiegebied pakt Modelbouwvereniging Alblasserdam uit met allerlei modelbouwbootjes.

De Biesbosch in
Tussen 10 en 17 uur zijn er korte rondvaarten door de Biesbosch tegen een speciaal Lentefeest-tarief. Met een gehuurde kano of fluisterboot kun je zelf het water op. Ook kun je met de zonnepont naar de overkant van het Moldiep voor een prachtige wandeling door een wilgenvloedbos. Halverwege de wandeling kun je een kijkje nemen in de historische Stenen Keet, een griendwerkers-onderkomen uit de vorige eeuw, waar het vuur brandt en vrijwilligers vertellen over het zware werk in de grienden.

Vervoer
Vanwege de verwachte drukte wordt iedereen aangeraden met de fiets (eventueel in combinatie met de waterbus) of met het openbaar vervoer te komen. Vanaf station Dordrecht rijdt een nostalgische bus van Arriva (lijn 801). Auto's kunnen op een van de parkeerterreinen van DuPont parkeren. Dit staat met borden aangegeven. Vanaf de parkeerplaats rijdt de hele dag een gratis pendeldienst op en neer.

Het Biesbosch-Lentefeest wordt gevierd op maandag 28 mei (tweede pinksterdag) van 10 - 17 uur. Het is gratis toegankelijk. Voor alle activiteiten op het Biesbosch Lentefeest kan alleen ter plekke worden gereserveerd op de dag zelf. Biesboschcentrum Dordrecht is te vinden in het recreatiegebied De Hollandse Biesbosch, Baanhoekweg 53, Dordrecht, tel. 078 630 53 53, info@biesbosch.org.Ingezonden persbericht