Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
==========

Schapenscheren op de kinderboerderij d'Oosterhout.

Op 2e Pinksterdag, maandag 28 mei aanstaande, krijgen de schapen op de kinderboerderij allemaal weer hun zomertenue aangemeten. De schapenscheerder neemt voor deze gelegenheid ook enkele van zijn eigen schapen mee, zodat er gedurende de hele middag demonstraties gegeven zullen worden. We hebben de heren van de suikerspin weer uitgenodigd en ieder kind, tot 13 jaar, mag een gratis suikerspin bij hen afhalen. Ook krijgen we bezoek van de kaarsenheks. Kinderen mogen samen met haar kaarsen maken, natuurlijk ook schilderen en versieren. Natuurlijk is ook dit voor de kinderen, tot 13 jaar, geheel gratis.

De kinderboerderij is weer helemaal klaar voor het komende zomerseizoen. Er is een speelhoekje voor de kleinere kinderen in het paviljoen, er is een duiventil gekocht en is in frisse kleuren geverfd en is geplaatst op het erf van de boerderij. Ook het ooievaarsnest wordt bewoond door een echtpaar ooievaars. Ze zijn druk aan het broeden en we verwachten dat rond Hemelvaartsdag de eieren zijn gekomen. Misschien kunnen we een glimp van de jongen zien.

Tot ziens op kinderboerderij d' Oosterhout aan de Vondelstraat in Alkmaar. De boerderij is van dinsdag tot en met zondag geopend van 13.30 ­ 117.00 uur. Het paviljoen is dagelijks geopend van 13.00 ­ 17.00 uur.

Met vriendelijke groet
Nico Heijnis, voorzitter

Stichting Kinderboerderij 'd' Oosterhout'
Vondelstraat 31, 1813 AA Alkmaar