Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 21 mei 2007

400 jaar Alkmaarder Hout:
Een mooie pinksterdag met hoedjes van plezier op 28 mei

Op maandag 28 mei (tweede Pinksterdag) wordt van 11.00 tot 15.30 uur in de Alkmaarder Hout de "Dag van het park" gevierd. Hiermee sluit de Alkmaarder Hout, een dag later aan bij het initiatief van de ANWB voor een landelijke dag.

Het thema van de ANWB is dit jaar "eten en drinken", maar in Vlaanderen is het thema "hoedjes van plezier". Voor de Alkmaarder Hout lag een combinatie van deze twee thema's voor de hand. De feestelijkheden vinden plaats tussen de Stadsboerderij en de Muziektuin (voor de nis).

Activiteiten

Op de Stadsboerderij is van alles te doen. De activiteiten worden in samenwerking met het Instituut voor Natuur- en Milieueducatie (IVN) georganiseerd. Lidy Veen van 'Deksels Mooi' verzorgt een presentatie van haar kunst voor de modebewuste parkbezoekers. Voor de kleine parkbezoekers zijn er feesthoeden en ballonnen te koop. Maar het ultieme parkgevoel krijgt men door een picknick, geserveerd in een echte knapzak aan een bamboestok.

Disc Golf

Het staat nog niet helemaal vast, maar waarschijnlijk geeft de Nederlandse Frisbee Bond een demonstratie Disc Golf. Disc Golf is te vergelijken met regulier golfen, waarbij de bal is vervangen door een frisbee en de hole door een target (pole hole). Een variant voor jong en oud.

Met vriendelijke groet,

Chantal Kolleman
afdeling Communicatie
072-5488986