Ingezonden persbericht


Persbericht - 25 mei 2007

Barbra Streisand Radio 5 Weekartiest
Luisteraars kunnen kaartjes voor Streisand concert in Parijs winnen!

Van 28 mei tot en met 1 juni is Barbra Steisand 'Radio 5 Weekartiest'. Tijdens de dagprogrammering draait de zender elk uur een plaat van deze topartieste die haar carrière in 1962 begon en nog steeds grote successen oogst. Radio 5 geeft bovendien 'Barbra' prijzen weg.

Er zijn weinig artiesten voor wie de benaming diva zó van toepassing is als voor Barbra Streisand. Haar veelzijdigheid toonde zij als zangeres, componiste, regisseuse, producer en theater- en filmactrice. In totaal heeft Streisand meer dan zestig albums uitgebracht. Ze is de vrouwelijke artiest met de meeste gouden, platina en multi-platina albums.

Prijzen bij Café Kooijmans
Tijdens de 'Barbra Steisand week zijn bij Café Kooijmans met Jeanne Kooijmans tussen 12.00 en 14.00 uur prijzen te winnen. Elke dag krijgt de dagwinnaar de cd 'Streisand - Live in concert 2006'; het dubbelalbum van haar laatste concertreeks. Op vrijdag wordt uit alle weekwinnaars één gelukkige winnaar getrokken, die 2 twee toegangskaarten krijgt voor het concert dat Barbra Streisand 26 juni geeft in Parijs, inclusief reis met de TGV en overnachting in een luxe hotel.

Radio 5
Radio 5 is de in september 2006 vernieuwde publieke radiozender. Radio 5 is toegankelijk, vertrouwd, gezellig en dichtbij. Met veel lichte muziek, chansons, cabaret, Nederlandstalige muziek en evergreens in combinatie met informatie en service richt Radio 5 zich vooral op luisteraars vanaf 55 jaar. De dagprogrammering van Radio 5 brengt op werkdagen Wekker Wakker (MAX), Toppers van Toen (Avro), Café Kooijmans (KRO), Plein 5 (NCRV) en Open Huis (EO) met bekende radio persoonlijkheden als Jan Steeman, Henk Mouwe en Jeanne Kooijmans.