Gemeente Nuth


Raad stelt keuze locatie zorgcentrum Op den Toren uit

De gemeenteraad van Nuth gaf de opdracht om naast de eerder door de raad voorgestelde locaties nog drie locaties te onderzoeken waarop het nieuwe zorgcentrum van Op den Toren gebouwd kan worden.

Het huidige complex is verouderd en er zal een nieuw gebouw moeten komen om aan de eisen van de zorg tegemoet te kunnen komen.

De gemeenteraad kon op 22 mei een beslissing nemen door een keuze te maken uit twee locaties. Eén locatie is tegenover het huidige zorgcentrum aan de Valkenburgerweg. De ander is aan de Boschweg. Bij de Boschweg zal het zorgcomplex deel uitmaken van een te realiseren landschapspark. Een gebied dat globaal ligt tussen de Boschweg, sportpark Kollenberg, de Lieverkenszandweg en de Valkenburgerweg.

Wethouder Leon Pansters: Ik deel de mening van de raad dat een zorgcentrum behouden moet blijven voor de gemeente Nuth. Het is belangrijk voor de werkgelegenheid want zon 450 mensen personeel en rond de 150 vrijwilligers zijn aantallen die absoluut behouden moeten blijven. Elke partij die de kansen vergroot om een zorgcentrum binnen de gemeente Nuth te behouden is meer dan welkom. Dat wij er voor kozen om iedereen bij zulke beslissing nauw te betrekken, zorgt er voor dat er zich nieuwe alternatieven aandienen. Het resultaat van openheid en goed luisteren naar jouw omgeving. Ook bij de drie andere locaties die onderzocht zullen worden, zullen wij onze oren spitsen. Enkele dagen na de opdracht van de raad zat ik met verschillende partijen aan tafel.

De volgende locaties die de raad aanwees, zullen wij onderzoeken:


* De locatie van hoveniersbedrijf Hermans;
* Deze locatie, gecombineerd met die van het huidige zorgcentrum op de andere hoek van de Boschweg/Valkenburgerweg. Hiervoor zal een gedeelte van de Boschweg moeten worden omgelegd;
* Het terrein aan de Donatusstraat tegenover de aldaar gelegen zorgwoningen, inclusief het terrein van de flatwoningen van Wonen Zuid aan de Donatusstraat 189 t/m 223 en Op den Toren 158 t/m 180.

Naar verwachting zal de raad aan de hand van de onderzoeksresultaten in september/oktober 2007 een definitieve locatiekeuze maken.