Politie Groningen

Maandag 28 mei 2007

Provincie Groningen, 28-05-2007

Groningen: mannen aangehouden voor mishandeling

De politie heeft zaterdagnacht in de Poelestraat twee mannen aangehouden. Het gaat om een 20-jarige Stadjer en een 21-jarige man uit Aduard. De mannen werden aangehouden op basis van aanwijzingen van het cameratoezicht. Beiden hadden een 19-jarige Stadjer geslagen en geschopt. In eerste instantie was ook nog een derde man aangehouden. Uit de beelden van het cameratoezicht bleek echter dat hij niet bij de vechtpartij betrokken was. Hij is heengezonden. De andere twee mannen zijn ingesloten voor nader onderzoek. De 20-jarige Stadjer was bovendien in het bezit van een vervalste OV-kaart. Deze is in beslag genomen.

Groningen: voetganger geschept door taxi

Een 22-jarige voetganger uit Zuidlaren is zaterdagnacht in de Oude Ebbingestraat in Groningen geschept door een taxi. De man liep op het voetpad, maar stak plotseling de rijbaan over. De 32-jarige taxichauffeur uit Bedum kon de man niet meer ontwijken. De voetganger is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Groningen: harddrugsdeal onderschept

De politie heeft zondagmiddag aan de Dr. C. Hofstede de Grootkade in Groningen twee Stadjers aangehouden. De mannen, beiden 41 jaar, werden betrapt bij een drugsdeal. Eén van de mannen bleek bij fouillering in het bezit van 20 bolletjes cocaïne en 20 bolletjes heroïne. Een geldbedrag en de drugs zijn in beslag genomen. De mannen zijn na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: wildplassen tegen politiebureau

Een 24-jarige man uit Heerde is maandagochtend aangehouden. De man stond tegen het politiebureau aan de Rademarkt te urineren. De man kreeg voor deze beledigende handeling een bekeuring van 75 euro. Hierop dreigde de man ook nog zijn grote behoefte voor het bureau te doen. Toen agenten deze opmerking negeerden, begon de man de agenten te beledigen. Hierop is hij aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Garrelsweer: auto na aquaplaning in sloot

Een 37-jarige automobilist uit Groningen is zondagochtend met zijn auto in de sloot beland. De man reed over het Tjuchumerpad in Garrelsweer. Na een inhaalmanoeuvre wilde de Stadjer terug naar zijn eigen weghelft. Hij is vermoedelijk door water op het wegdek de macht over het stuur kwijt geraakt. De auto is gaan draaien en kwam in de sloot terecht. De automobilist kwam met de schrik vrij. De auto liep flinke waterschade op.

Zuidhorn: voetganger tegen trein

Een 62-jarige man uit Zuidhorn is zondagavond gewond geraakt bij de spoorwegovergang aan De Gast in zijn woonplaats. De man is door onverklaarbare wijze de spoorwegovergang opgelopen, terwijl de overwegbomen gesloten waren en de verlichting en bellen in werking waren. De man is geraakt door een passerende trein, die niet meer kon stoppen. Het slachtoffer is met letsel aan onder anderen zijn hoofd overgebracht naar het ziekenhuis.

Ezinge: twee auto's uit de bocht

Op de Van Swinderenweg in Ezinge zijn vrijdagavond twee auto's uit de bocht gevlogen. Een 19-jarige automobilist uit Groningen wilde vanaf de Van Swinderenweg linksaf slaan richting de Barnwerderweg. Hij kon de bocht echter niet meer halen en kwam tot stilstand in een sloot tegenover de kruising. Achter deze auto reed een 21-jarige automobilist uit Oldehove. Ook hij kon de bocht niet meer halen en kwam tegen de paal van een bewegwijzeringbord tot stilstand. Het is onduidelijk hoe beide ongevallen hebben kunnen gebeuren. Alle betrokkenen kwamen met de schrik vrij.

Hoogezand: kind valt door trapgat

Een 4-jarig meisje uit Drachten is zaterdag aan het Piersonpad in Hoogezand gewond geraakt. Het meisje was tijdens het spelen door het gat van een vlizotrap gevallen. Ook het mobiel medisch team kwam met de traumaheli ter plaatse. Het meisje is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Ten Post/Ten Boer: motorrijders veel te snel

Een 55-jarige motorrijder uit Ten Post moest zaterdagmiddag zijn rijbewijs inleveren. De politie wilde de man op de Kieler Bocht in Groningen controleren, omdat zijn kentekenplaat enigszins verbogen was. Na een stopteken stopte de man in eerste instantie, maar keerde vervolgens zijn motor en ging er vandoor. De politie heeft de man lange tijd gevolgd. Hierbij werd een snelheid gemeten van 184 km/uur binnen de bebouwde kom, waar de maximum toegestane snelheid 50 km/uur is. Tijdens de achtervolging negeerde de motorrijder talloze verkeersregels. Zo reed hij door rood licht, gaf geen voorrang en reed roekeloos. De politie heeft uiteindelijk om veiligheidsredenen besloten de achtervolging te staken. Op basis van het kenteken kon de bestuurder achterhaald worden. De man meldde zich even later alsnog op het politiebureau. Hierop is het rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal voor het invorderen van het rijbewijs en voor de verschillende verkeersovertredingen.

Op de N360 in Ten Boer reed een 23-jarige motorrijder uit Vledder met een snelheid van 122 km/uur. Ook deze motorrijder reed binnen de bebouwde kom, waar een maximum snelheid geldt van 50 km/uur. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd.

Westerwijtwerd: bromfietser in sloot

Een 17-jarige bromfietser uit de gemeente Eemsmond is zaterdagnacht in een sloot naast de Tolweg in Westerwijtwerd beland. Toen de politie aankwam, zagen zij een helm op de weg liggen en een brandend achterlicht in de naastgelegen sloot. Verderop werd de bestuurder van de bromfiets aangetroffen. Hij is met bekken- en rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De Tolweg is momenteel afgesloten in verband met wegwerkzaamheden. Vermoedelijk heeft de bromfietser dit te laat gezien en is hij in de nieuw uitgegraven sloot terecht gekomen. Een bloedproef moet uitwijzen of de jongen onder invloed van alcohol verkeerde.

Stadkanaal: jongen loopt over politieauto

De politie heeft zaterdagnacht een 16-jarige jongen uit Zuidhorn aangehouden. De jongen was in de Hoofdstraat in Stadskanaal over een geparkeerde politieauto gelopen. Agenten waren in gesprek met de portiers van de plaatselijke discotheek. De jongen kon aangehouden worden op basis van getuigenverklaringen. Zijn schoenprofiel bleek overeen te komen met de schoenafdruk op de auto. De jongen kon na verhoor het politiebureau verlaten.

Leek: vrouw gewond na vechtpartij

De politie heeft zondagnacht een 20-jarige man uit Leek aangehouden voor mishandeling. De man had aan De Dam in zijn woonplaats een 19-jarige vrouw uit Leek geslagen. De vrouw moest met verwondingen aan neus en hoofd naar het ziekenhuis worden gebracht. Volgens het slachtoffer had de man haar onzedelijk betast en had ze dit niet geaccepteerd. Het gevolg was een vechtpartij, waarbij de vrouw verwondingen opliep. De man ging er in eerste instantie vandoor, maar kon op basis van het signalement even later in de Tolberterstraat worden aangehouden. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Delfzijl: jongen slaat ruit kapot

Een 16-jarige jongen uit de gemeente Eemsmond is zondagnacht aangehouden. De jongen werd in de Poststraat in Delfzijl op heterdaad betrapt, toen hij een winkelruit kapot sloeg. Hij was al enige tijd met een kameraad aan het dollen in de straat. Er was echter geen concrete aanleiding voor het vernielen van de winkelruit. De jongen mocht na verhoor het bureau verlaten.

Kropswolde: jongens aangehouden na poging inbraak

De politie heeft zondagavond vier 14-jarige jongens uit Hoogezand aangehouden. De jongeren zijn betrapt bij een poging inbraak in een woning aan de Woldweg in Kropswolde. Getuigen alarmeerden de politie, nadat ze bij de woning glasgerinkel hadden gehoord. De jongeren gingen er vandoor, maar konden even later op de Spoorstraat worden aangehouden. De jongens hadden in de politieauto enige inbraakgereedschappen verstopt. Op het bureau probeerden ze nog een rugzak met enkele gereedschappen te verstoppen. Beide acties zijn echter opgemerkt door agenten. Alle vier jongens zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Musselkanaal: man aangehouden voor vernieling

De politie heeft zondagavond een 28-jarige man uit Musselkanaal aangehouden. De man had met een paal op de ramen van zijn buurman geslagen. Bij de komst van de politie bleek de man onder invloed van alcohol. De Kanaalster had elektronische detentie. Navraag maakte duidelijk dat de elektronische detentie zou komen te vervallen bij alcoholgebruik of het plegen van strafbare feiten. De man is ingesloten en zal zijn straf nu in de gevangenis moeten uitzitten.

Winschoten: vrouw aangehouden na vernieling en mishandeling

Een 29-jarige vrouw uit de gemeente Scheemda is zondagavond aangehouden. De vrouw had aan de Sleedoornweg in Winschoten zonder verklaarbare aanleiding een deuk getrapt in de auto van een 47-jarige man uit Winschoten. Toen de man haar hierop aansprak, kreeg hij een klap op zijn neus. De vrouw kon in haar woning worden aangehouden. Ze is ingesloten voor nader onderzoek.

Delfzijl: vrouw gewond na klappen

Een 21-jarige vrouw uit Delfzijl is zondagnacht met letsel aan haar gezicht naar het ziekenhuis overgebracht. De vrouw had in de Landstraat in Delfzijl klappen gehad van een tot nu toe onbekend gebleven man. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de onenigheid.

Harkstede: aanhouding na vechtpartij

De politie heeft zondagnacht een 17-jarige jongen uit Groningen aangehouden aan de Hoofdweg in Harkstede. De jongen wordt ervan verdacht tegen het hoofd van een 24-jarige Stadjer te hebben geschopt, terwijl deze op de grond lag. Er bleek op het pleintje een vechtpartij te zijn geweest. Wat de aanleiding is geweest, is nog onbekend. Ook een 20-jarige Stadjer gaf aan klappen gehad te hebben. Beide Stadjers moesten zich onder doktersbehandeling stellen. De jongen is ingesloten voor nader onderzoek.

Provincie Groningen: alcohol in het verkeer

Een 58-jarige automobilist uit de gemeente Reiderland is zaterdagavond aangehouden. Bij een controle aan de Hoofdstraat in Beerta bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Dat was enkele jaren geleden al ongeldig verklaard. Bovendien bleek de man onder invloed van alcohol. De politie maakt proces-verbaal op.

Eveneens op de Hoofdstraat in Beerta moest een 23-jarige automobilist uit de gemeente Reiderland zijn rijbewijs inleveren. Deze beginnend bestuurder bleek zaterdagavond bij controle onder invloed van 1,45 promille alcohol.

Op de Zuiderkuipen in Groningen moest een 27-jarige automobilist uit de gemeente Tytsjerksteradiel zijn rijbewijs inleveren. De man bleek zondagochtend bij een controle onder invloed van 1,4 promille alcohol.

Een 57-jarige automobilist uit Sellingen moest zondagmiddag zijn rijbewijs inleveren. De man reed over de Waterschapsweg in Vledderveen. Bij controle bleek hij onder invloed van bijna 2 promille alcohol. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd.

Provincie Groningen: visserij controles

De politie heeft zaterdag en zondag op diverse plaatsen in de provincie vissers gecontroleerd. Het overgrote deel van de vissers had de papieren in orde. Drie vissers hadden hun vispas niet bij zich. Zij krijgen de gelegenheid om deze alsnog aan het politiebureau te tonen. Aan de Rijksweg Oost in Sappemeer heeft een 48-jarige man uit Deventer proces-verbaal gekregen. Hij had geen vispas, viste met drie hengels en had 10 ondermaatse baarzen op de wal liggen. Aan het A.G. Wildervanckkanaal in Stadskanaal zijn twee vissers bekeurd, omdat ze geen vispas hadden.

Groningen: snelheidscontrole

De politie heeft zaterdag op de Beneluxweg een snelheidscontrole gehouden: aantal geregistreerde voertuigen: 1360, aantal overtredingen: 344, hoogst gemeten snelheid: 138 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.