Ingezonden persbericht


Samsung

Persbericht

Zwaarbevochten zeges Verheul en Schothorst in Samsung BMW 130i Cup

Zandvoort, 28 mei 2007. De Samsung BMW 130i Cup heeft zijn reputatie als spektakelklasse weer helemaal waargemaakt. Tijdens de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort boekten Bas Schothorst en Jan Joris Verheul hun eerste, zwaarbevochten seizoenzeges.

Bas Schothorst lag in de eerste race van start tot finish op kop. Hij begon de wedstrijd vanaf pole position. "Het was geen makkelijke zege. Ik de beginfase vroeg ik teveel van mijn banden, daardoor liep de wegligging van mijn BMW in de laatste ronden terug. Mijn achtervolgers konden daardoor dichterbij komen." Tim Coronel lag lange tijd op de tweede plek, tot hij in de slotfase zijn meerdere moest erkennen in Ricardo van der Ende. "Ik maakte een stomme fout", legde de klassementsaanvoerder de schuld bij zichzelf. Bertus Sanders profiteerde optimaal van de strijd in de kopgroep, hij vond in laatste ronden de aansluiting. Na tien ronden racen stoof de top vier binnen een seconde over de finish! De pas 16-jarige Mickey Bertram kwam als winnaar in de BMW Drivers Trophy en als achtste algemeen over de finish. Hij mocht dus in de tweede wedstrijd vanaf pole position vertrekken.

Duncan Huisman pakte in de tweede race vanaf de derde startplek de koppositie. De BMW coryfee leek de race te gaan winnen, tot een lekke band roet in het eten gooide. Jan Joris Verheul, op dat moment tweede, profiteerde en nam de leiding over. Donald Molenaar en Tim Coronel volgden in zijn slipstream. Deze beide rijders raakten elkaar echter in de allerlaatste ronde, waardoor vierde man Ricardo van der Ende tot zijn eigen verbazing opeens op de tweede plaats lag. Coronel werd toch nog derde. Ook deze keer was er bijna sprake van een fotofinish; de marge tussen tweede man Ricardo van der Ende en de als zesde geëindigde André de Vries bedroeg maar 1,4 seconde. "Het was een hele spannende race", vond winnaar Verheul. "De lekke band van Duncan was een gelukje voor mij." Ricardo van der Ende begon de race als zevende. "Ik heb vele posities bezet in de race. Dit was echt kicken. Bovendien heb ik door dit resultaat het gat met koploper Tim Coronel in het klassement nagenoeg gedicht." André de Vries won de strijd in de BMW Drivers Trophy.

Uitslag: Race 1: 1. Bas Schothorst (Amsterdam), 10 ronden in 19:26.801; 2. Ricardo van der Ende (Poeldijk),

op 0.177; 3. Tim Coronel (Huizen), op 0.633; 4. Bertus Sanders (Emmen), op 1.059; 5. Jan Joris Verheul (Dordrecht), op 3.493; 6. Duncan Huisman, op 3.865.

Race 2: 1.Verheul, 16 ronden in 31:19.690; 2. Van der Ende, op 2.708; 3. Coronel, op 3.040; 4. Sanders, op 3.369;

5. Schothorst, op 3.855; 6. André de Vries (Oranjewoud), op 4.106.

Tussenstand na zes races: 1. Coronel 40; 2. Van der Ende 39; 3. Schothorst 29; 4. Verheul 22;

5. Sebastiaan Bleekemolen (Haarlem) 18; 6. Sanders en Marc Koster (Blaricum) 14. Uitslag BMW Drivers Trophy: Race 1: 1. Mickey Bertram (Loosdrecht); 2. André de Vries (Oranjewoud); 3. Nick Bleekemolen (Callantsoog).

Race 2: 1. André de Vries; 2. Mickey Bertram; 3. Nick Bleekemolen.

Stand na zes races: 1. Bertram 44; 2. De Vries 38; 3. Bernhard van Oranje Nassau 27.

Kijk voor nadere informatie op www.bmw130icup.nl en www.circuit-zandvoort.nl.
---