Ingezonden persbericht

Persbericht

Na euforie Monaco teleurstelling op Zandvoort

Zandvoort, 28 mei 2007. De zege van Jeroen Bleekemolen en de vijfde plaats van broer Sebastiaan zondag in de Porsche Supercup-race van Monaco kende een dag later tijdens de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort een teleurstellend vervolg. Zo kon Sebastiaan niet deelnemen aan de tweede race in de BMW 130i Cup omdat zijn wagen na de eerste manche liefst zeven kwartier bij de Technische Commissie moest blijven staan. "Daardoor was er geen tijd meer om mijn auto te prepareren voor de tweede race en moest ik besluiten om niet deel te nemen", aldus een zwaar teleurgestelde Sebastiaan Bleekemolen.

Sebastiaan Bleekemolen (Haarlem) klom in de eerste race van de BMW 130i Cup op van de twaalfde startplek naar de negende plaats. Op dat moment ging hij met hoge snelheid achterstevoren in het ultrasnelle Scheivlak. "Ik werd door Allard Kalff geraakt", aldus de coureur die een dag eerder nog een prachtige vijfde plek behaalde in de race van de Porsche Supercup in Monaco.

"De schade valt gelukkig mee."

BMW Drivers Trophy

Nick Bleekemolen (Callantsoog) eindigde op het erepodium; hij kwam als derde deelnemer in de strijd om de BMW Drivers Trophy over de finish. Henry van Os (IJsselstein) werd zevende in dit klassement. Haarlemmer Hans Rutte, sinds tien dagen getrouwd met zijn Marthe, moest de strijd helaas voortijdig staken.

Sebastiaan ontbrak in de tweede race. "We kregen mijn auto pas na zeven kwartier uit het zogenaamde parc fermé, de opstelplaats van de Technische Commissie. Toen was er te weinig tijd over om mijn auto nog te repareren", aldus de woedende rijder. Zijn neef Nick eindigde wederom als derde in de BMW Drivers Trophy. "Het is mooi dat ik twee keer op het podium ben geëindigd. Ik kom echter nog snelheid tekort", vond hij. Hans Rutte zag deze keer wel de finish, hij werd zevende in de BMW Drivers Trophy.

Clio Cup

In de Dunlop Sportmaxx Clio Cup heeft Team Bleekemolen-coureur Pim van Riet (Castricum) de leiding in het klassement gepakt. De ervaren coureur pakte tijdens het Pinksterweekend een pole position en twee keer een tweede plaats. Met 64 punten leidt Van Riet in het tussenklassement, terwijl teamgenoot Melvin de Groot (Amsterdam) na een achtste en vierde positie op een zeer nette derde positie staat.

Na een zestiende plaats in de Clio Cup op zaterdag tijdens race 1, werkte Michael Bleekemolen zich op maandag knap op naar een zesde plek; een positie die de 57-jarige Aerdenhouter ook in het tussenklassement bekleedt. Benno van Ree (Hoorn) nestelde zich met P17 en 7 twee keer vlak achter de oude meester Bleekemolen, terwijl Ruud Steenmetz (Breda) een 14de plek liet volgen door positie 21.

Formido Swift Cup

In de Formido Suzuki Swift Cup kwamen twee coureurs van Team Bleekemolen in actie. Na een 11de plaats op zaterdag in de eerste manche, zette Cees van Oord (Sleeuwijk) in de regen van de tweede heat zijn beste prestatie van dit seizoen neer. Terwijl de nodige rijders om hem heen spinden, racete Cees van Oord naar een nette zesde eindpositie.

Bart van Raamsdonk (Kapellen, België) had wat meer problemen met de natte omstandigheden. Na een 13de stek op zaterdag, kwam Van Raamsdonk op Tweede Pinksterdag op rang 11 uit.

Uitslag Race 1 BMW 130i Cup: 1. Bas Schothorst, 10 ronden in 19:26.801;

2. Ricardo van der Ende, op 0.177; 3. Tim Coronel, op 0.633;

12. (derde in BMW Drivers Trophy) Nick Bleekemolen, op 25.418; 17. Sebastiaan Bleekemolen, op 1 ronde; 18. Henry van Os, op 1 ronde. Race 2: 1. Jan Joris Verheul, 16 ronden in 31:19.690; 2. Ricardo van der Ende, op 2.708;

3. Tim Coronel, op 3.040; 11. (derde in BMW Drivers Trophy) Nick Bleekemolen, op 20.896; 15. Hans Rutte, op 1:09.823. Tussenstand: 1. Tim Coronel 40; 2. Ricardo van der Ende 39; 3. Bas Schothorst 29;

5. Sebastiaan Bleekemolen 18; 15. Nick Bleekemolen 2. BMW Drivers Trophy: 1. Mickey Bertram 44; 4. Nick Bleekemolen 24; 6. Hans Rutte 16; 8. Henry van Os 2.

Uitslag Race 1 Clio Cup: 1. Bastiaan Kolmsee 22 ronden, 2. Pim van Riet op 7,308 seconden, 3. Paul vahstal op 7,600, 8. Melvin de Groot op 21,946,

14. Ruud Steenmetz op 57,023, 16. Michael Bleekemolen op 1:10,733,

17. Benno van Ree op 3:11,168.
Race 2: 1. Hoevert Vos, 12 ronden, 2. Pim van Riet, op 0.708, 3. Paul Vahstal, op 3.173, 4. Melvin de Groot, op 3.432, 6. Michael Bleekemolen, op 6.164,

7. Benno van Ree, op 7.077. 21. Ruud Steenmetz.
Tussenstand: 1. Pim van Riet 64, 2. Hoevert Vos 55, 3. Melvin de Groot 50,

6. Michael Bleekemolen 40, Benno van Ree 33, 12. Piet de Gier

17, Ruud Steenmetz 2.

Uitslag Race 1 Suzuki Swift Cup: 1. Karel Verspaget 12 ronden, 2. Sandra Douma op 0.403 seconden, 3. Tim van Gog op 0.826, 11. Cees van Oord op 23,754,